Hlavní obsah

Jakubov na stoperu? Zatím jsem tam gól nedostal, smál se útočník Baníku

Na netradičním místě v sestavě Baníku se v přípravném utkání proti Karviné (3:1) v Dětmarovicích objevil Alexander Jakubov. Kouč Radim Kučera svěřil obvykle útočníkovi roli stopera. „Co vím, tak Saša odehrál ve druhé lize za Varnsdorf nejméně jedno utkání na stoperu. A pomohl k výhře 1:0 nad Opavou. Jeho výkon byl v tomu utkání dobrý, tak jsem si to chtěl otestovat," vysvětloval kouč Baníku.

Foto: Jiří Tomaškovič , Právo

Radim Kučera na prvním tréninku Baníku

Článek

„Jakub Pokorný je zraněný, tak jsem tam zkusil Sašu a bylo vidět, že je na téhle pozici použitelný. Působil na mě při rozehrávce i při čtení hry výborným dojmem," dodal Kučera, kterého nutí přemýšlet o využití některých hráčů zvyšující se konkurence v útoku.

Baník získal v minulém týdnu Milana Baroše a na roční hostování z Plzně Tomáše Poznara. Na testech je také 23letý nizozemský útočník Irvingly van Eijma z Waalwijku. „Je to zajímavý typ hráče a působí dobrým dojmem i v tréninku. Pobavíme se o něm s vedením, ale osobně mám rád přetlak na jednotlivých postech," řekl Kučera.

Pokud se Jakubov do útoku neprotlačí, klidně přijme roli obránce. „Už jsem to hrál, i když zatím to byly jen tři poločasy. Ale zatím jsem nedostal gól, takže mám asi jako stoper nejlepší průměr v týmu," smál se Jakubov.

Sám ale tuší, že bude muset trenéra přesvědčit o svých útočných kvalitách. „Byl to asi jenom záskok. Ale když to bude potřeba, tak budu i bránit. Kam mě trenér dá, tam budu hrát. Bylo jasné, že se po postupu se konkurence zvýší, ale to je zdravé a musíme se poprat o své místo," řekl Jakubov.

Reklama

Související témata: