Hlavní obsah

Každý je jiný, ale celé trio nás obohatí, hodnotí Škoda přínos zahraničních akvizic

Praha

Skvostná bilance. V sedmi přípravných zápasech mistrovská Slavia čtyřikrát vyhrála a třikrát remizovala, přičemž na závěr náročné série čítající konfrontaci se slovenskou Žilinou, skotským Celtikem, ruským Krasnodarem a anglickým West Bromwichem porazila 4:1 francouzské Nice. Žádný div, že kapitán sešívaných Milan Škoda si rostoucí formu a zlepšující se výkony pochvaluje.

Slavia porazila v přípravě NiceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia porazila v přípravě Nice

Generálka před vstupem do kvalifikace o Ligu mistrů vám vyšla náramně, takže se zdá, že jste na sezónu nachystáni dobře. Máte stejný pocit?

Odehráli jsme dost přátelských zápasů s kvalitními soupeři, a i když se sestava hodně točí, výkony jsou skutečně lepší a lepší. A to se pořád sehráváme.

Výhra nad třetím týmem loňského ročníku francouzské ligy Nice musí být hodně povzbudivá a pro sebevědomí důležitá...

Pořád to byl ale přátelák, i když jsme rádi, že jsme ho zvládli, vyhráli a pobavili fanoušky.

Přišlo jich zase hodně, znovu přes dvanáct tisíc jako na Celtic. Na přátelský duel skvostná návštěva.

Však jsem v šoku z toho, že přišlo tolik lidí. Opravdu něco úžasného.

A to Nice nepřivezlo své největší hvězdy v čele s Balotellim. Mrzelo vás, že jste si proti nim nezahráli?

Ani ne, i když by bylo samo sebou hezké, kdyby Balotelli a spol. nastoupili. Ovšem hráči, které má Nice v kádru, mají podobnou kvalitu.

Říkal jste, že se pomalu sehráváte. Jaké to zvykat si na Dannyho, Altintopa, Rotaně a další nové akvizice, které se v sestavě objevují?

Jsou skvělí a jsme rádi, že jsou v našem kádru. Vždyť jsou to samí velmi dobří fotbalisté, kteří hráli Ligu mistrů či bundesligu.

To je vše, co k nim řeknete?

Každý je v něčem jiný a o každém by se dalo povídat dlouho. Rotaň je hrozně poctivý a nic nevypustí, Altintop má obrovské zkušenosti z Německa, Danny je super. Třeba jak mě krásně našel v šanci v první půli... Svědčí to o jeho vidění, o tom, že umí dát přihrávku včas a ve správnou chvíli. Všichni tři nás obohatí.

A navíc se do sestavy tlačí další legionáři. Třeba váš konkurent Van Buren...

Však to byl proti Nice jeho zápas. Ale je jen dobře, že takto zahrál, protože pro mužstvo je super, když v utkání někdo vyletí.

Vy, stejně jako Van Buren, jste dal dva góly, přičemž ten první jste vstřelil z penalty. Přitom jste se exekuce pokutových kopů v loňské sezóně ujal, když už nebylo zbytí a jiný hráč se nenašel. Teď se zdá, že jste v penaltách našel zalíbení...

Však také doufám, že je budu proměňovat a nezbavím se jich.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články