Hlavní obsah

Stramaccioni chválí Atomového mravence. Do branky se tlačí Dúbravka

Základní jedenáctka z generálky většinou jasně napovídá, v jakém složení mužstvo vyrukuje do nové sezóny. U fotbalové Sparty je ovšem situace vzhledem k příchodu devíti posil v různém stadiu přípravy a opět velké marodce složitější. „U devíti z jedenácti hráčů mám jasno o složení základní sestavy,“ avizuje trenér Andrea Stramaccioni před úvodním duelem 3. předkola Evropské ligy na horké půdě CZ Bělehrad.

V generálce proti Arnhemu dostal v brance přednost DúbravkaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Mizerný první poločas, lepší druhý. Výsledkem byla remíza 1:1 s nizozemským Arnhemem.

„Určitě máme do startu sezóny hodně věcí ke zlepšení, měli jsme i pár dobrých signálů. V první půli nastoupilo sedm hráčů z minulého ročníku, takže jde hlavně o to, aby se připravili pracovat s mými pokyny," hodnotí kouč Andrea Stramaccioni.

Jeho hoši příští čtvrtek odehrají úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad.

V duelu s pátým týmem minulého ročníku nizozemské ligy mu chybělo deset hráčů. „Výrazně se lepší zdravotní stav Marečka a Michala Kadlece, v tréninku se připojí k týmu Costa. Noví hráči se budou zapojovat postupně," rekapituluje Stramaccioni.

Plavšič bojuje jako lev

Generálku odchytal Martin Dúbravka, na lavičce seděl Tomáš Koubek. „Máme dva výborné brankáře, mezi nimi se v týdnu rozhodnu, kdo bude číslo jedna. Bude jasně určená jednička," avizuje italský kouč.

Do základní sestavy nasadil čtyři posily, během druhé půle poslal na hřiště další dvě. Hodnotit je zatím nechce, oživení však rozhodně způsobil střídající srbský záložník Srdjan Plavšič přezdívaný Atomový mravenec.

„Dobře ho znám, pro jeho přednosti jsem ho chtěl do týmu. Přesně předvedl, co jsem od něj očekával. Byl vynikající ve hře jeden na jednoho, je to velký bojovník. Sice má asi čtyřicet kilo, ale bojuje o každý míč, jako by byl jeho poslední v životě," usmívá se Stramaccioni.

Pekelný ostrý start na Marakaně

Plavšičovi se blíží pikantní návrat domů. Právě z CZ Bělehrad nedávno do Sparty přišel...

„Zatím nevím, jestli tam nastoupí. Naším cílem je každopádně postup do Evropské ligy a uděláme všechno, abychom na Marakaně uspěli," ujišťuje Ital.

Soupeře bude mít z odvety 2. předkola s Irtyšem Pavlodar (doma výhra 2:0, venku remíza 1:1) podrobně zmapovaného.

„Měl jsem na zápase své analytiky a skauty, aby mi předložili podrobný report. Protivník bude mít výhodu, že má v nohou víc soutěžních zápasů a stabilizované mužstvo z minulé sezóny. Ale my jsme Sparta, dáme do obou zápasů všechno. Jsme si vědomi jejich extrémní důležitosti," zdůrazňuje Stramaccioni.

Reklama

Související témata: