Hlavní obsah

Přestup do Evropské ligy mu nevyšel. Nehroutím se, tvrdí Fillo

Hodně se během letní přestávky probíralo ve fotbalovém prostředí téma, jestli klíčový záložník Teplic Martin Fillo zůstane na severu Čech nebo odejde do Zlína, který má garantovanou účast ve skupinové fázi Evropské ligy. „Kluby se nedomluvily a vypadá to, že budu pokračovat v Teplicích a bojovat v jejich dresu,“ řekl Fillo po předligové generálce s Viktorií Žižkov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Antonín Barák (vlevo) a teplický fotbalista Martin Fillo.

Článek

Jaká je aktuální situace ohledně vašeho působení v první lize?

Agentovi jsem na začátku přípravy řekl, ať to řeší, a že chci mít čistou hlavu. Dlouho mi nedal žádné zprávy, a myslím, že přestup padl. Bral jsem to tak, že buď to vyjde, nebo ne. Nevyšlo to.

Cítíte jisté zklamání?

V žádném případě. Respektuji teplický klub, tým a trenéry. Ne, že bych se z toho hroutil. Těším se na novou sezónu a doufám, že si ji v Teplicích užiju jako tu minulou, jen s trochu lepším koncem.

Proti Viktorii Žižkov jste nastoupil po krátké zdravotní pauze. Co bylo příčinou tréninkové absence?

Byl jsem osm dní mimo kvůli drobným zdravotním problémům. Kluci maséři se o mě dobře postarali. Jsem v pořádku a věřím, že ještě potrénuji a bude se to zlepšovat.

Jak se vám jeví aktuální teplický kádr?

Kromě odchodu Štěpána Vachouška a zraněného Kuby Hory jsme prakticky kompletní jako loni. Navíc přišel zkušený Honza Rezek z Příbrami. Věřím, že nám pomůže. Jsou tady i Suchan a Trubač na hostování, a i díky vhodnému doplnění by to mohla být dobrá sezóna. Těšíme se, až to vypukne.

Teplický ligový start na Slavii bude středem zájmu vašich příznivců i obecně sledovanou událostí prvního kola.

Bude to zajímavé pro lidi i pro nás. Chceme se ukázat a konfrontovat s dobrými fotbalisty ze zahraničí, troufám si říci i borci evropského formátu. Doufám, že na ligu bude chodit hodně fanoušků. Co víc by lidi chtěli vidět než takové hráče.

Je pro vás specifické, že začínáte právě na půdě notně posíleného českého mistra?

Když dorazíte na úvod na Slavii, je to extra motivace, super zápas. Jsme rádi, že se už bude hrát o body a o prémie. Kdyby takových utkání bylo za sezónu pět nebo šest, bylo by to krásné. Takhle si ho vyčerpáme už v prvním kole, ale o to víc se těšíme.

Reklama

Související témata: