Hlavní obsah

Rozmohl se nám tady takový nešvar... Koho jako prvního šlehne bič na simulanty?

Mezera v řádech je konečně zacelena. Ligová fotbalová asociace vyhlásila před startem sezóny tvrdý boj simulantům. „Do disciplinárního řádu se vrátil paragraf, který je umožňuje trestat. Nejsme naivní, abychom si mysleli, že simulování zcela vymýtíme, ale chceme tento podvod co nejvíce omezit," zdůraznil Dušan Svoboda, předseda LFA. Fanoušci si mohou i vsadit, kdo bude potrestán jako první.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Julínek v akci. Paragraf na simulanty má sudím ulehčit práci.

Článek

Rozmohl se nám tady takový nešvar... Známou hlášku ze slavného filmu Pelíšky lze použít i na skvěle natrénovanou dovednost některých českých fotbalistů. Nafilmované pády, zejména v pokutovém území. Fotbalová disciplinárka si však na sporné situace posvítí a znovu dostala možnost zpětně trestat i momenty, které v zápasech projdou. Pokud komise odhalí z videa simulování, může hráči udělit distanc.

Kdo bude letos prvním dodatečně potrestaným hráčem za simulování v I. fotbalové lize? Bookmakeři dokonce vypsali kurzy.

„Nejblíže jsou podle nás takovému trestu Davidové Lafata - kurz 6:1 a Limberský - kurz 7:1. Skvělí hráči, ale s tolika 'prohřešky' za simulování, že už se rozhodčí pomalu bojí zapískat, i když se o faul na ně skutečně jedná," komentuje roli favoritů sparťana a viktoriána Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. V této „disciplíně" vynikal třeba Petr Švancara, který ale již opustil prvoligovou scénu. „Ten by v nabídce jistě nechyběl," dodává Urbanec.

Zkušenosti z Anglie vyřazují ze hry Rosického

Dojít si pro faul umí i Milan Baroš - kurz 8:1. Za ním následuje trio plzeňský hráčů Zeman, Petržela, Krmenčík. „Plzeň tradičně zahrává spoustu penalt. Vyplývá to pochopitelně i z útočného stylu hry, ale její hráči tomu často přidávají," upozorňuje Urbanec.

Je zvědavý, co v tomto směru předvede rychlík Tal Ben Chaim, nejvýše zařazený cizinec v nabídce, nebo jeho sparťanský spoluhráč Josef Šural. Kdo má daleko k simulování, je ligový kanonýr Milan Škoda - s kurzem 20:1 prvním hříšníkem spíš nebude.

„Zkušenosti z anglického fotbalu prakticky vyřazují ze hry také Tomáše Rosického. Ač nejsubtilnější z vybraných hráčů, k zemi se kácí jen neochotně a většinu soubojů ustojí. Kurz 40:1 tuhle skutečnost jen potvrzuje," poukazuje Urbanec.

První dvě kola žádnou leteckou show nenabídla, na vítěze se čeká...

První dodatečně potrestaný hráč za simulaci:
Lafata (Sparta)6,00
Limberský (Plzeň)7,00
Baroš (Ostrava)8,00
Zeman (Plzeň)9,00
Petržela (Plzeň)10,00
Krmenčík (Plzeň)11,00
Chramosta (Mladá Boleslav)12,00
Ben Chaim (Sparta)13,00
Šural (Sparta)15,00
Wágner (Karviná)17,00
Škoda (Slavia20,00
Mingazov (Slavia)22,00
Rezek (Teplice)25,00
Danny (Slavia)30,00
Altintop (Slavia)35,00
Rosický (Sparta)40,00
Zdroj: Tipsport

Reklama