Hlavní obsah

Chceme body. Na hřišti třeba umřeme, tvrdí před duelem s Bohemians záložník Brna Polák

S jednoznačným záměrem konečně zlomit dosavadní výsledkovou mizérii v nové sezóně nastoupí fotbalisté Brna k sobotnímu ligovému duelu proti Bohemians 1905.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna slaví gól do sítě Baníku v 1. kole HET ligy - ilustrační foto.

Článek

„Víme všichni, že se nám úvodní dvě kola ani úterní pohárový zápas v Olomouci nepovedly. Vyříkali jsme si to v kabině i vzájemně mezi sebou a teď půjde o to, abychom slova přetavili v body. Kvůli tomu v sobotu při utkání s Bohemians na hřišti třeba umřeme," dušuje se nejzkušenější hráč Zbrojovky Jan Polák.

Podle brněnského kouče Svatopluka Habance absolvuje mužstvo na důležité víkendové střetnutí specifickou přípravu. „Soustředíme se výhradně sami na sebe. Vůbec se nebavíme o Bohemce," tvrdí. Věří, že se tým brzy z krizové situace dostane. „Pár takových jsem už v trenérské kariéře zažil. Vím, že není potřeba vyvolávat paniku. Soustředíme se na zápas s Bohemians, z něhož potřebujeme nutně tři body," má jasno Habanec.

Šéf Zbrojovky Václav Bartoněk potvrdil, že klubové vedení neuvažuje o změnách v kádru ani na trenérském postu. „Jsme si jisti, že tým je kvalitně na ligu nachystaný. Potřebuje jen odbrzdit," je přesvědčený. Přesto pohrozil hráčům v případě dalšího nezdaru finančními sankcemi. „Represi lze samozřejmě použít. Považuju to však za prostředek zoufalství a až jako krajní řešení," tvrdí Bartoněk.

Požádal fanoušky Zbrojovky, aby se během utkání s Bohemians zdrželi jakéhokoliv vhazování dělbuchů či světlic a hanlivých pokřiků. „Jsme v podmínce, mohli bychom na to doplatit uzavřením stadiónu pro další domácí zápas se Spartou. A to by byla velká škoda, kdybychom ho museli odehrát bez diváků," vzkázal Bartoněk brněnským příznivcům.

Zbrojovce budou proti Bohemians scházet zranění krajní beci Jablonský se Šuralem i Krejčí, který je s reprezentační devatenáctkou v Japonsku.

Reklama

Související témata: