Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Dostálů plná jedenáctka, nechybějí dva dvougóloví premianti

Příjmení Dostál mají společné. A s ním i čisté konto, které jejich týmy o víkendu udržely. Oba jmenovci se nominovali do ideální sestavy 4. kola fotbalové HET ligy podle Sport.cz. Do jedenáctky se prosadili také dva hráči, kteří si připsali první ligové trefy - a hned po premiérové brance přidali také druhou. Liberecký Graiciar a olomoucký Texl.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 4. kola fotbalové HET ligy podle Sport.cz:

Článek

Shoda jmen náhodná, spokojenost s výkony společná. Brankář Dostál vychytal zlínským Ševcům těsnou výhru nad Karvinou, obránce Dostál pomohl Bohemians k cenné remíze se Slavií. Klokani tak v derby obrali další pražské S, v záloze se mohli opřít o aktivního Haška.

Hned dvěma borcům se podařilo otevřít si ligový střelecký účet dvěma góly v zápase. Libereckému Graiciarovi v Mladé Boleslavi a olomouckému Texlovi proti Brnu. Jejich týmy shodně vyhrály 3:0, za Slovan se zaskvěl také obránce z nouze Potočný a Hanákům zase výrazně pomohl záložník Falta.

Plzeň jde díky obratu v Jihlavě do trháku v čele tabulky, prapor jako první pozvedl Hrošovský. Vysočině tak nakonec Ikaunieksův gól k bodovému zisku nestačil.

Sparta zdolala Slovácko jen těsně, vynikající individuální výkony ovšem favoritovi nechyběly. Kapitán Lafata se ve svém jubilejním 400. ligovém zápase už zase posunul do čela tabulky střelců. Stoper Hovorka si pak připsal debut za letenské áčko a při návratu na trávník po devítiměsíční absenci od listopadového zranění kolena zahrál s velkým přehledem.

Sestava 4. kola fotbalové HET ligy podle Sport.cz:
Dostál (Zlín) - Dostál (Bohemians), Hovorka (Sparta), Potočný (Liberec) - Hrošovský (Plzeň), Texl (Olomouc), Hašek (Bohemians), Falta (Olomouc) - Ikaunieks (Jihlava), Lafata (Sparta), Graiciar (Liberec).

Reklama