Hlavní obsah

Senzace! Brno zmrazilo Spartu. Liberec vyhrál v Karviné, na Slovácku gól nepadl

Praha
Aktualizováno

O pořádnou senzaci se v 5. kole fotbalové HET ligy postarali hráči Brna. Zbrojovka doma porazila Spartu 2:0 a odlepila se z posledního místa. Liberec vyhrál v Karviné 1:0. Slovácko s Olomoucí remizovalo 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Josef Šural ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Brno v týdnu propustilo kouče Habance a do střetnutí proti Spartě už Zbrojovku vedlo trenérské duo Dostálek-Přerost. Moravané, kteří v prvních čtyřech kolech uhráli jen bod, se ujali vedení po dvaadvaceti minutách. Na centr Pilíka si naběhl Polák a hlavou překonal Koubka.

Druhý gól přišel po změně stran. Ve vápně se po odraženém míči ve skrumáži nejlépe zorientoval Vraštil a střelou pod břevno nedal brankáři Sparty šanci. Ten samý hráč byl ale po dvou žlutých kartách v 67. minutě vyloučen. Nicméně Letenští výhodu jednoho muže v poli nevyužili a v lize prohráli po deseti zápasech. Naopak Zbrojovka se odlepila z posledního místa.

Utkání Karviné s Libercem rozhodl v 82. minutě Coufal. Hostující kapitán číhal na hranici velkého vápna, kde převzal přihrávku od Folprechta a slabší levou nohou propálil Berkovce. Severočeši bodovali potřetí v řadě a v neúplné tabulce se vyhoupli na druhé místo. Naopak Slezané počtvrté za sebou nezvítězili.

Duel Slovácka se Sigmou gól nepřinesl. Nejblíže mu byl domácí Machalík, jeho pokus v prvním poločase zastavilo břevno. Tým z Uherského Hradiště a loňský remízový král si připsal už třetí dělbu bodů z pěti odehraných kol.

Reklama

Související témata: