Hlavní obsah

Van Buren: Čeština je složitá, děkovačku mám odposlouchanou

Čekal přes rok, než po příchodu z dánského Esbjergu vstřelil v české lize svůj první gól. A rovnou dva v zápase. Fotbalisté pražské Slavie tak s vydatným přispěním Micka van Burena porazili Mladou Boleslav hladce 4:0 a získali klid pro reprezentační přestávku. „Dva dobré centry, dva góly. Jsem šťastný,“ pochvaluje si nizozemský útočník, který zrovna ve čtvrtek oslavil 25. narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mick van Buren během děkovačky s fanoušky Slavie po výhře nad Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Konečně dva góly. Troufal jste si rovnou na hattrick?

Samozřejmě. Když dáte dva góly ještě do poločasu, na hattrick myslíte. Ale i tak mám radost. Myslím, že jsme hráli velmi dobře.

Slavia do neděle dala v sezóně jen pět branek a v posledních třech zápasech neskórovala. Co jste museli změnit, abyste najednou nasázeli čtyři góly...?

Hráli jsme dobrá utkání i předtím, ale měli problém se prosadit a skórovat. Nic moc jsme nezměnili. Vždycky hraje klíčovou roli první gól. Pak už je hra lehčí, v dalších akcích jsme cítili větší sebevědomí. Hodně nám to pomohlo.

Po zápase jste před fanoušky vyvolával slova děkovačky. Jak jste se cítil?

Skvěle, ale na češtině ještě budu muset zapracovat. Složitý jazyk... (smích) Moc nerozumím, pak je to těžké. Děkovačku mám odposlouchanou a naučenou, ale stejně mi museli napovídat. Ale snažím se. Podpora fanoušků vám dodává adrenalin. Pocit, který se skoro nedá popsat.

Zatím jste nastupoval spíš na křídle, až při absenci kapitána Škody jste se dostal na hrot. Kde se cítíte líp?

Myslím, že můžu nastupovat na obou pozicích. Než jsem přišel do Slavie, hrál jsem vždycky na hrotu. Snad jsem v odvetě proti APOEL Nikósie a teď proti Boleslavi ukázal, že můžu na hrotu hrát i tady.

Reklama

Související témata: