Hlavní obsah

Prvním hráčem měsíce je Fillo, trenérem Jílek

Praha
Aktualizováno

Prvním držitelem ocenění pro nejlepšího hráče měsíce v nové sezóně se stal teplický záložník Martin Fillo. Mezi trenéry získal nejvíc hlasů od médií v anketě Ligové fotbalové asociace kouč olomouckého nováčka Václav Jílek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lavička Olomouce a hlavní trenér Olomouce Václav Jílek (vlevo) se radují z vítězství nad Libercem.

Článek

Ostřílený teplický středopolař plynule navázal na vydařené jaro, v němž patřil mezi nejlepší hráče celé soutěže. Vysoký standard prokazuje i na podzim, kdy v pěti zápasech zaznamenal tři góly a stejný počet asistencí, což ho vyneslo do čela ligové produktivity.

„Konec minulé sezóny pro nás nebyl úplně pozitivní, neboť nám o kousek unikla účast v Evropě. Ale řekli jsme si, že to třeba vyjde příští rok. Všichni jsme tak v létě tvrdě makali a věříme, že forma bude jenom lepší," věří Martin Fillo.

Václav Jílek bezpečně dovedl Sigmu k návratu do první ligy, kde s ní rozhodně nehraje druhé housle. Ba co víc, Hanáci patří po pěti kolech k nejpříjemnějším překvapením soutěže! Se ziskem parádních deseti bodů dokonce okupují třetí příčku, s čímž před ligou asi nikdo nepočítal.

„Prvních pět kol nás zastihlo ve velmi dobrém rozpoložení. Nakopla nás výhra v Boleslavi. V dalších zápasech jsme pak z mého pohledu ukázali kvalitní fotbalovou tvář. Nechceme ale létat v oblacích a hlásit útok na pohárové příčky. Kvalita i šířka kádru má své limity. Ovšem pokud větším klubům třeba zkomplikujeme boj o poháry, tak budeme samozřejmě rádi," usmívá se kouč Sigmy.

Reklama

Související témata: