Hlavní obsah

Snad Sparta s probuzením počká, přeje si karvinský kouč Weber. Na Letnou jede bodovat!

Robert NeumannSport.cz

Ve Spartě kdysi působil, poté na Letnou jezdil jako hráč Drnovic nebo Jablonce. V posledních letech zase jako trenér Bohemians 1905, v neděli do Generali Arény zavítá podruhé v roli kouče Karviné. Jeho tým se v úvodu sezóny trápí v koncovce, což ho stálo několik bodů. Chytne se v Praze?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber (vlevo) a sportovní manažer Lubomír Vlk.

Článek

Je Sparta pravým soupeřem na chycení?

Když to trochu odlehčím, podobnou otázku bude dostávat asi i trenér Sparty. Jedeme na Letnou bodovat, ale pro nás jsou stěžejní tři zápasy poté. Dva doma a na Slovácku. Je potřeba, abychom z utkání se Spartou odešli do nejméně poškrábaní, s co nejméně šrámy na duši i na těle.

Troufáte si na soupeře, kterému to po letní výrazné obměně kádru neladí?

Sparta šest sedm let už tak nedominuje, jako když jsem na Letnou jezdíval s Drnovicemi nebo s Jabloncem. Na druhou stranu, respekt budí pořád. Docela jsem byl překvapený, jak kvalitní hráče přivedla. Je jen otázka času, kdy se probudí, jejich kvalita je jednoznačná. Sparta bude zase silná. Snad s probuzením ještě počká.

Je pro vás úvod soutěže zklamáním? Po pěti kolech má Karviná na kontě čtyři body.

Přiznávám, že jsem očekával víc bodů. Přesto z výkonů zklamaný nejsem, možná hrajeme líp než v uplynulé sezóně. Fotbal je nevyzpytatelný. Chybí nám především tři body z domácího utkání s Libercem, měli jsme spoustu šancí. Pohled na tabulku je pro nás trochu smutnější, ale je to začátek.

Zatímco vás trápí koncovka, defenzíva šlape...

Obranná fáze je slušná. Je to trochu paradox. Týdne před startem ligy jsem na tiskovce řekl, že nám lehce hapruje defenzíva, a ono se to otočilo. V tom, v čem jsme byli v přípravě silní, dávali jsme hodně branek, teď nefunguje. To je holt sport. Od čeho jiného se ale odrazit, když ne od dobrých výkonů. Dělat paniku by nebylo na místě.

Nezvažoval jste v reprezentační pauze přípravný zápas se slabším protivníkem, aby se mužstvo střelecky chytlo?

Nikoli. Pamatuju si, že jsme toto jednou udělali při mém působení v Jablonci. Předhodili nám slabšího soupeře, jenže my jsme se trápili i s ním. A bylo to ještě horší.(směje se) Znovu opakuji, herně nepropadáme. To, že Wágnerovi dvakrát za sebou chytne gólman zázračně dvě šance, neovlivníme. Netváříme se, že se nic neděje, ale nemyslím, že by nám podobný zápas prospěl.

Má Karviná za cíl záchranu, nebo si dal klub vyšší cíle než v minulém ročníku, v němž skončil desátý?

Klub je skromný, co se týká rozpočtu. Vážíme si každého roku v lize. Chceme se v soutěži udržet, zároveň být konkurenceschopní. To je náš hlavní cíl.

Reklama

Související témata: