Hlavní obsah

V Plzni už s ním přestávali počítat, takže mohl jít jinam, teď Petržela Viktorii táhne

Plzeň

Teď už to prozradil mohl. V Plzni s ním přestávali počítat, takže dostal souhlas, aby si hledal nové angažmá. „Nikdo mě sice z Viktorky nevyháněl, ale kdybych si něco našel, mohl jsem jít,“ vypadlo z Milana Petržely po výhře v Liberci, o kterou se postaral gólem a dvěma asistenci, takže byl logicky vyhlášen mužem zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští fotbalisté Milan Petržela a Martin Zeman během utkání s Libercem.

Článek

Nehledal si nic, chtěl zůstat. „A to přesto, že tři krajní záložníci figurovali na seznamu přede mnou a mně bylo jasné, že budou dostávat přednost," věděl čtyřiatřicetiletý Petržela své. V širokém a kvalitním kádru Viktorie měl dost mizivé vyhlídky, že se prosadí. Však také po duelu v Jablonci nejenže tři zápasy vůbec nehrál, ale dokonce nebyl ani v nominaci na utkání.

„Jenže pak se zranil Pilař a já se dostal na lavičku a potom i do základní sestavy,"

„Zpočátku nedostával tolik prostoru, kolik si představoval, ale přesto v trénincích tvrdě pracoval. Dík tomu se dostal do skvělé formy," chválil vzestup Petrželovy výkonnosti i trenér Pavel Vrba.

„Opět je hodně důležitým hráčem, znovu nám pomáhá," oceňoval jeho podíl na hladké výhře v Liberci, díky níž zůstává Plzeň v ligové tabulce dál stoprocentní.

„Vstřelený góly a dvě asistence k tomu, to je prostě bomba. Jsem ofenzivním hráčem, který je na hřišti od toho, aby góly dával, jenže já ten poslední dal někdy v dubnu. Spíše jsem na ně nahrával a až v Liberci jsem se zase trefil. Nejdřív jsem chtěl ale také přihrát, ale protože jsem neviděl nikoho, kdo by byl lépe postavený než já, zkusil jsem to. Gólman vyběhl, roztáhl ruce, takže nezbývalo než se trefit mezi jeho nohy," nedělal Petržela z chladnokrevného zakončení zase až takovou vědu.

Jasné ale je, že i tímto gólem trenérovi zamotal hlavu a přesvědčil ho, že by měl v základní sestavě figuroval dál. Vždyť Plzeň lize vládne suverénně, neboť ještě neztratila ani bod a její náskok na největší soupeře pomalu, ale jistě narůstá.

Po libereckém vystoupení i díky Petrželovi.

„A to jsme mohli vyhrát ještě větším rozdílem, kdybychom využili dvě tři vyložené příležitosti, do kterých jsme se dostali. Jde nám to, protože podobná vítězná šňůra se nečekala. A protože se vyhrává, i výsledky soupeřů se sledují lépe, i když na nějaké závěry je ještě moc brzy," pochvaloval si čtyřiatřicetiletý záložník, který byl pomalu na odchodu a teď Plzeň táhne.

Reklama

Související témata: