Hlavní obsah

Teclovi to v Jablonci střílí. Góly bych ale vyměnil za výhry, přiznává

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Pozici nehrajícího náhradníka ve Slavii nekousal v úvodu sezóny útočník Stanislav Tecl úplně lehce. Přivítal proto možnost po 2. kole odejít na hostování do Jablonce. „Bylo to deprimující se připravovat na vrchol týdne a pak nehrát. V Jablonci se cítím komfortněji. Je lepší, když můžu být za výsledek zodpovědný, mít vůdčí roli,“ svěřoval se Tecl.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Stanislav Tecl z Jablonce pálí v ligovém utkání s Baníkem Ostrava.

Článek

V Teplicích si na nové spoluhráče ještě zvykal, proti Dukle už ale gólem ukázal, proč o něj trenér Klucký stál. Trefil se i v souboji se Zlínem a naposledy i v Ostravě do sítě Baníku. Jistou drobnost by ale rád ještě vylepšil. Jablonec v sedmi kolech vyhrál jen jednou.

„To je málo. Kdyby moje góly znamenaly vítězství, je to o něčem jiném. Posun to pro mě určitě je, ale chci vyhrávat. Když nedám gól a vyhrajeme, budu radši," říkal Tecl po utkání proti Baníku, kde se prosadil už ve 4. minutě. Znovu to ale stačilo jen na remízu. Pro Jablonec v této sezóně čtvrtou. „Měli jsme to výborně rozehrané, vedli jsme 2:0. Takový zápas nevyhrát, je umění," kroutil 27letý útočník nad promarněným náskokem.

Jeho tým v Ostravě dopadl podobně, jako před třemi týdny Teplice, které vedly také 2:0, ale i ony po remíze 3:3 braly rovněž jen bod. „Samozřejmě jsme to věděli, ale tím je to pro nás horší. Víme, jak to tady je, a přesto se necháme takhle hloupě nachytat," durdil se Tecl, po jehož gólu se domácí zlobili. Byli přesvědčení, že jablonecký útočník stál v momentě Masopustovy nahrávky v ofsajdu. Sudí ale byli jiného názoru. „Těžko říct. Koukal jsem se, jestli rozhodčí mává nebo nemává, opravdu nevím," krčil rameny Tecl.

Jablonecké vedení ve druhém poločase navýšil střídající Kysela, k vítězství to ale nestačilo. „Všechno nám hrálo do karet. I to, že nenastoupil Milan Baroš, protože Baník s Barošem a bez něj, je velký rozdíl. Proto jsem byl rád, že Milan nehrál. Bohužel jsme toho nevyužili a poslední dvacetiminutovkou jsme všechno zahodili. Je to neomluvitelné. Výsledek 2:0 jsme si tady měli pohlídat," upozorňoval Tecl. „Přestali jsme hrát a bylo to takové plácání od ničeho k ničemu. Jen jsme čekali, jestli Baník něco vymyslí nebo ne," dodal Tecl.

Reklama