Hlavní obsah

Statistika: Maratóncem kola Souček, Letič přesprintoval Biabianyho

Výsledky jsou sečeteny, góly a body započítány. Tečku za 6. kolem fotbalové HET ligy udělaly podrobné statistiky. Pokud jde o nejpilnější běžce, dařilo se zejména defenzivním záložníkům, kteří obsadili první čtyři pozice z pěti. Největší fyzický fond vykázal slávista Tomáš Souček, který v utkání v Olomouci urazil 12 444 metrů. Nejlepším sprinterem byl zase karvinský univerzál Bojan Letič (428 metrů ve sprintu).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie je běžec k pohledání...

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý Souček pravidelně okupoval čelo běžeckých statistik už během jara, kdy hostoval v Liberci. I díky tomu si ho kouč Slavie Jaroslav Šilhavý v létě stáhl zpátky do Edenu a zatím neměl žádný důvod svého kroku litovat. Také na podzim totiž patří k nejagilnějším hráčům celé ligy.

V Olomouci naběhal parádních 12 444 metrů. Zastínil druhého Petra Jiráčka ze Zlína, jenž za ním zaostal o 439 metrů. Čest pracovitým defenzivním záložníkům ale o víkendu dělali také olomoucký David Houska s Josefem Jindřiškem z Bohemians, kteří mezi maratónci obsadili čtvrté a páté místo. Mezi ně se vklínil jen jablonecký Lukáš Masopust, jenž v zápase v Ostravě nastoupil na pozici krajního obránce.

Zajímavý výkon podal také Bojan Letič, bosenský fotbalista Karviné. Čtyřiadvacetiletý záložník naběhal patnáctou největší porci ze všech (11 631 m), hlavně ale zazářil svou rychlostí. Ve sprintu totiž naběhal úctyhodných 428 metrů, čímž překonal i vyhlášenou raketu Sparty Jonathana Biabianyho. Ten skončil jako druhý (380 m).

Třetí příčku bral možná trochu překvapivě plzeňský bourák Michael Krmenčík, jehož hlavní předností je důraz v osobních soubojích. Na hřišti Liberce ale pelášil jako zajíc, což dokládá jeho 353 metrů ve sprintu. Čtvrté místo připadlo Letičově spoluhráči Erícu Ramirezovi, páté Šimonu Faltovi ze Sigmy.

Reklama