Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 0:0Bohemians opět neinkasovali a po sedmi letech bodovali v Teplicích

Teplice

Fotbalisté Teplic v předehrávce 7. kola první ligy doma jen remizovali 0:0 s Bohemians Praha 1905. "Klokani" bodovali Na Stínadlech po sedmi letech a udrželi se před soupeřem v tabulce. Navíc počtvrté z posledních pěti zápasů udrželi čisté konto. Oba celky měly po jedné velké šanci, ale Teplice trefily břevno a hosty vychytal gólman Tomáš Grigar.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva Martin Dostál z Bohemians a Alois Hyčka z Teplic v utkání sedmého kola HET ligy.

Článek

Bohemians se v této sezóně pyšní pevnou defenzivou, když méně gólů inkasovaly jen Plzeň a Slavia. A předvedli to i v Teplicích, kde domácím v útoku příliš nedovolili. Jen ve čtvrté minutě pronikl Hyčka, hezkou kličkou se uvolnil přes Šmída, ale brankáře Fryštáka už neprostřelil.

Jinak se hrálo především ve středu hřiště. Hosté se snažili o brejky přes Tetteha, který se po zranění už objevil v základní sestavě, ale Teplice ho stíhaly zastavovat.

Na větší šanci si diváci museli počkat až do úvodu druhého poločasu, kdy Kučera centrem z přímého kopu našel Vaněčka, jehož hlavička ale skončila na břevně.

V 63. minutě byli blízko gólu i hosté. Nečas nacentroval přesně na Reitera, který poslal hlavičku přesně na branku, ale skvělý zákrok předvedl brankář Grigar a nebezpečí zažehnal. Šlo o jedinou přímou střelu Bohemians na branku.

Teplice byly v závěru aktivnější a snažily se rozhodnout, ale výraznější šanci si už nevypracovaly. Po brejku sice pálil střídající Vošahlík, branku však netrefil. Domácí tak poprvé listopadu 2010 zažili, jaké je to ztratit body s Bohemians, kteří Na Stínadlech prohráli předchozích pět duelů.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Kubr. ŽK: Kučera, Ljevakovič, Fillo - Tetteh, Kocič. Diváci: 4139.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Král, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Rezek (77. Trubač), Hyčka (62. Vošahlík) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (80. Vaníček), Hašek ml., Nečas (89. Mašek), Bartek - Tetteh. Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: