Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 2:1Mladá Boleslav zdolala Olomouc gólem v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Randa (penalta) 0 : 1
72. Holub 1 : 1
86. Brezinský 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Až v závěru rozhodli fotbalisté Mladé Boleslav o sobotní prvoligové výhře 2:1 nad Sigmou Olomouc. Rozhodující branku zápasu úvodního kola nového ročníku dal čtyři minuty před koncem Ševinský. Hosté vedli ještě v 72. minutě, ale signál k obratu dal vyrovnávající brankou střídající Holub, který se na ligový trávník vrátil po více než půlroční pauze zaviněné zraněním.

Článek

Stejně jako v předkole Ligy mistrů proti Valerenze Oslo začali domácí hodně ofenzivně, během pěti minut se dostali do dvou šancí, ale rychlou branku tentokrát nedali. V třetí minutě si po Poláčkově centru volný Kulič ve vápně zpracoval míč, ale olomouckou branku vysoko přestřelil. O dvě minuty později posila ze Sparty Poláček poslal druhý centr do vápna, tentokrát na Pecku, ale jeho střelu stačili obránci soupeře srazit na roh.

Na druhé straně zahrozil Michal Hubník, když si zpracoval míč na prsou, ale ani on nenamířil přesně. Hosté se postupně přece jen osmělili a po několika nepřesnostech v obraně Středočechů se na malém vápně dostal do šance Chmelíček, ale otálel se střelou tak dlouho, až mu Vít ukopl míč na roh. Olomoucká defenziva pracovala spolehlivě, ale domácí jí to dost usnadňovali. Nedařila se jim kombinace po zemi a nakopávané míče byly snadnou kořistí stoperů Olomouce.

Randa s přehledem proměnil penaltu

Naopak po jednom z rychlých protiútoků fauloval Palát Štěpána, rozhodčí nechal akci dohrát, ale když Kučera střelu zneškodnil, odpískal penaltu, kterou s jistotou proměnil Randa. Mladoboleslavští mohli rychle vyrovnat, Palát ale zbytečně váhal se střelou; dal přednost Kuličovi, jenže tomu Lovásik střelu se štěstím vyrazil.

I druhý poločas začali domácí hodně útočně, ale Lovásik si poradil se střelou Matějovského. V 55. minutě Lovásik, místo aby míč odkopl, chytil rukou malou domů a domácí měli šanci z patnácti metrů zahrávat nepřímý kop, ale Ševinský poslal svou ránu jen do olomoucké zdi.

Holb zachránil Středočechy

Středočechy zachránil až střídající Holub. Kouč Uhrin jej poslal na trávník v 69. minutě a útočník za tři minuty vyrovnal. Ševinský usměrnil hlavou na Holuba dlouhý aut a zkušený střelec s jistotou překonal olomouckého brankáře.

Tentýž hráč mohl po téměř shodné akci sedm minut před koncem rozhodnout, ale tentokrát jeho hlavička šla těsně vedle. Skórovat se povedlo až Brezinskému čtyři minuty před koncem po velkém závaru. Olomouc si mohla odvézt alespoň bod, ale Kobylíkova střela skončila v 89. minutě na břevně.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:1 (0:1)
Branky: 72. Holub, 86. Brezinský - 35. Randa z pen. Rozhodčí: Handlíř - Wilczek, Slavík. ŽK: Ševinský, Matějovský, Brezinský - Chmelíček, Hudec. Diváci: 4420.
Mladá Boleslav: Kučera - Ševinský, Vít, Brezinský, Palát - Vaculík (46. Kysela), Matějovský, Abrahám, Poláček (69. Holub) - Kulič (84. Ordoš), Pecka. Trenér: Uhrin.
Olomouc: Lovásik - Randa, Hudec, R. Hubník, Škerle - Štěpán (62. König), Kaščák, Rýdel, Pulkert (75. Onofrej) - M. Hubník, Chmelíček (81. Kobylík). Trenér: Palička.
Gambrinus liga - 1. kolo:
Sparta - Kladno0:0
Ml. Boleslav - Olomouc2:1
Zlín - Slovácko1:2
Jablonec - MostNE 17:00
Příbram - PlzeňNE 17:00
Teplice - BrnoNE 17:00
Č. Budějovice - LiberecNE 20:15
Ostrava - SlaviaPO 17:15

Reklama

Související témata: