Hlavní obsah

Habancův odchod nepomohl. Brno dál tápe, jeho fanoušci dokonce ostře debatovali s hráči

Brno

Fotbalistům Brna se nedaří navázat na překvapivou výhru nad Spartou, ani po odchodu trenéra Habance body nesbírají. V domácím zápase s Libercem sice ve druhé půli srovnali na 1:1 a soupeře zatlačili, avšak Slovan vstřelil z brejku vítězný gól a přišpendlil Zbrojovku ještě pevněji ke dnu ligové tabulky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský Lukáš Vraštil se chytá za hlavu po promarněné šanci v úvodu utkání.

Článek

„Není pro mě vůbec jednoduché hodnotit takový zápas. Byli jsme na soupeře dobře připravení, ale do kolen nás dostal vlastní Kijanskasův gól," litoval brněnský trenér Richard Dostálek, podle něhož se jeho tým z inkasované branky do přestávky vzpamatovával. „V pauze jsme zmobilizovali síly a vydřeli jsme vyrovnání. Pak se hrálo nahoru dolů, šance byly na obou stranách. Liberečtí ještě jednu proměnili, my bohužel nikoli," stýskal si.

Debata? Příjemná nebyla

Po závěrečném hvizdu probírali nejzkušenější brněnští hráči neuspokojivé výsledky s naštvanými fanoušky. „Po počátečních emocích se debata uklidnila. Nebyla příjemná, ale fandové na ni mají právo. Jenže ani my moc nevíme, v čem vězí hlavní problém, že jsme po Spartě zase dvakrát prohráli," říká zklamaný záložník Jan Polák.

„Ve druhé půli jsme proti Liberci ukázali, že to jde. Měli jsme převahu, ale po řetězci našich chyb přišel z ničeho nic gól hostů. Věřím, že síla v mužstvu je a že nepříznivou bilanci už brzy zlomíme. Chce to asi odhodit jakýsi strach a nervozitu," přemítá.

Liberečtí opouštěli hřiště v mnohem lepší náladě. Na jejich triumfu měl značný podíl brankář Václav Hladký, který v minulosti ve Zbrojovce působil. Slovan podržel několika výtečnými zákroky. „Byl to krásný návrat na brněnský stadión. Jsem hrozně rád, že jsem zrovna tady dostal příležitost," zářil šestadvacetiletý gólman, který se blýskl zejména v 67. minutě za stavu 1:1, když vychytal v tutovce Škodu.

Trpišovský byl spokojený

„Michala znám, a tak jsem předpokládal, že bude mířit na přední tyč. On ale zvolil střelu na zadní, naštěstí mě trefil do nohy. To, že jsme nedostali gól, nás udrželo v zápase," liboval si.

Kouč Slovanu Jindřich Trpišovský prozradil, že Hladkému dal přednost před Kolářem právě kvůli jeho předchozímu brněnskému angažmá. „Tušil jsem, že bude mít zvýšenou motivaci. To se potvrdilo, podal velmi dobrý výkon. Jsem hrozně rád, že jsem po dvou předchozích porážkách konečně v Brně vyhrál. Dobře jsme věděli, že je Zbrojovka ve složité situaci, nutně potřebovala body. Chtěli jsme toho využít, což se nám podařilo. Nepovedlo se nám ale ze dvou šancí zvýšit na 3:1, a tak to byly nervy až do konce. Všechno naštěstí pro nás dobře dopadlo," oddechl si Trpišovský.

Reklama

Související témata: