Hlavní obsah

Sprinter Kadlec doufá, že se na hrotu usadí

Vyběhali si trochu klidu, díky němuž se mohou lépe připravovat na sobotní derby na Dukle. Fotbalisté pražské Sparty v 8. kole zabodovali ve fitness statistikách. Nejlepším maratoncem se ukázal být Lukáš Mareček a nejvíce metrů ve sprintu naběhal jeho spoluhráč Václav Kadlec, který se proti Teplicím blýskl dvěma góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost. Fotbalisté Sparty slaví gól v teplické síti během utkání 8. kola. O branky Letenských se postarali útočníci Václav Kadlec a David Lafata.

Článek
Fotogalerie

Další změna v základní sestavě Spartě vyšla. V útočné fázi se proti Teplicím osvědčila dvojice David Lafata - Václav Kadlec. Druhý jmenovaný vstřelil své první dvě branky v ročníku, kapitán se pak trefil jednou.

„Myslím si, že nám to klapalo. Pro mě je výhoda, že jsem víc na hrotu a můžu běhat za beky. Lafi je chytrý fotbalista a dokáže si odražené balóny hledat pode mnou. Byl bych rád, kdybych si konečně našel pozici, kde se usadím a budu tam předvádět kvalitní výkony. Doteď jsem téměř v každém zápase nastupoval na jiné pozici, ať už na křídle, nebo na podhrotu. Jako hrotový útočník se cítím nejlépe a jsem rád, že trenér sdílí stejný názor jako já," poukazuje Kadlec na klubovém webu.

„Lafata a Kadlec se dobře doplňují. David si umí poradit v rozehrávce, dokáže dobře podržet míč. Naopak Venda je dynamický typ hráče, hodně si zabíhá za obranu. Víme, že klasickou desítku k dispozici nemáme. Lafi tuhle pozici v některých zápasech odehraje velmi dobře. Proti Teplicím to fungovalo a doufám, že takhle budou oba pokračovat i nadále," dodává asistent trenéra Radoslav Kováč.

Reklama

Související témata: