Hlavní obsah

Plzeňský hrdina vítěznou trefu neslavil. Nebylo by to fér, Bohemka mi dala všechno, říká Havel

Plzeň

Premiérový gól v dresu Plzně si schoval proti nedávným spoluhráčům. Obránce Milan Havel, jenž od Botiče přišel v červenci, rozhodl včerejší duel s Bohemians 1905. I díky jeho trefě je Viktoria nadále stoprocentní, zároveň vyrovnala rekordní vstup Sparty z roku 2011, která vyhrála úvodních 9 zápasů. Poté, co v závěru zapadla do sítě jeho hlavička, vyslal k zelenobílému kotli omluvené gesto.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Havel z Viktorie Plzeň dává druhou branku Plzně, Martin Dostál z Bohemians

Článek
Fotogalerie

To z úcty k bývalému klubu?

Nepřišlo mi vhodné, abych se radoval. Bohemka mi dala všechno, vychovala mě pro velký fotbal, odnesl jsme si od Botiče spousty zážitků. Nebylo by fér gól slavit, ještě navíc před kotlem Bohemky.

Byl to však emočně vypjatý moment, rozhodl jste jím zápas. Muselo být těžké zakázat si oslavu.

Od začátku jsem věděl, proti komu hraju. Byť to pro mě byla nová zkušenost, je zvláštní stát proti klubu, kde jsem prožil dosavadní fotbalový život. S klukama jsem se potkával každý den na tréninku. Víme, co od sebe čekat. Ale jediné, na co jsem myslel po příchodu na hřiště bylo, abychom vyhráli. Za tři body jsem moc rád.

Očekával jste, že to bude tak těžké?

Znám to z druhé strany, když jsme s Bohemkou hráli podobné zápasy. Nachystali jsme se na ně, vyhecovali se. Bohemka je vzadu dobře organizovaná. Ale čekal jsem, že bude hrát výš. Bohužel jsme před půli dostali gól, což byla velká komplikace. Pak jsme to však otočili.

Radil jste trenéru Vrbovi před utkáním jak na soupeře?

Spíš kluci se ptali na jednotlivé hráče i trenéra. Ale neřekl bych, že jsem jim udílel zásadní informace. Je fajn, že se nám takhle daří. Jsme ovšem teprve v devátém kole, je strašně brzo něco řešit. Soutěž bude ještě dlouhá. Pochopitelně jsem na začátku sezóny nemyslel, že po devíti kolech budeme mít na Spartu náskok dvanácti bodů. Fotbal je ale nevyzpytatelný.

Reklama

Související témata: