Hlavní obsah

Plzeň, Slavia, nebo Sparta? Kouči Bohemians se potvrdilo, kdo je nejkvalitnější

Obrali o body Spartu i Slavii, třetího největšího aspiranta na mistrovský titul už nikoli. Byť k němu byli Bohemians 1095 v Doosan Aréně blízko, v poločase vedli 1:0, do Prahy odjeli s prázdnou. Po přestávce inkasovali z hlav Krmenčíka a Havla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.

Článek

„Přijeli jsme do Plzně v roli outsidera, přesto jsme věřili, že můžeme i zvítězit. První poločas se nám povedl výsledkově nadplán, měli jsme to dobře rozehrané," řekl trenér Martin Hašek. O přestávce svým svěřencům kladl na srdce, že probránit se k vítězství v Plzni nemohou. Že musejí přidat druhou branku. Tento scénář se klidně mohl naplnit, jenže Klokani své dvě velké šance za stavu 1:1 zahodili.

„Kdybychom Nečasem nebo Kabajevem udeřili, zápas by určitě dopadl jinak," litoval Hašek. „Plzeň má velkou kvalitu, kádr je dlouho spolu, takže je jinde než my. I díky příchodům Zemana s Bakošem si vynutila tlak a z něj vstřelila vítězný gól," doplnil kouč.

Bohemians 1905 na podzim stáli proti třem hlavním kandidátům na titul. Padli pouze s Viktorií, která měla místy až drtivý tlak. Se Spartou i se Slavií uhráli remízu (1:1 a 0:0). „Nejkvalitnější byla Plzeň. Je pravda, že se Slavií jsme hráli doma, na Spartě šlo zase o první kolo, kdy byla ještě syrová," prohlásil Hašek, kterému do puntíku vychází věštba. „Říkal jsem ale už před začátkem ligy, že Plzeň je pro mě jasným favoritem na titul. Ví, co má hrát, má zažité automatismy. Slavia byla v mých očích druhá, udělala titul, směřovala ke stabilizaci. Ale energii si narušila příchody mnoha nových hráčů. A Sparta? Ta udělala tolik změn, že v mých očích byla až třetí vzadu. Vypadá, že jsem se trefil," dodal Hašek.

Reklama

Související témata: