Hlavní obsah

Sparta v derby vybouchla, přitom měla nejlepší běžce

Praha

Hořký paradox. Fotbalisté Sparty sice v 9. ligovém kole jen remizovali 0:0 na Dukle, což je pro ně další fatální ztráta. Přitom její hráči opanovali statistiku nejlepších maratónců a sprinterů víkendu. Nejdelší vzdálenost naběhal defenzivní univerzál Lukáš Mareček, nejvíc metrů ve sprintu si připsal jeho parťák ze středové formace Jonathan Biabiany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Biabiany (vpravo) a Podaný z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Letenští přišli o další body, podle vybraných fitness statistik 9. kola měli však aspoň dva nejlepší běžce. Na poli maratónců vypálil všem rybník vyhlášený vytrvalec Lukáš Mareček, který tak obhájil vítězství z kola osmého. Uběhl 12 020 metrů. Za ním skončil druhý Daniel Tetour z Dukly (11 941 m), třetí pak Martin Hašek z Bohemians (11 934 m).

Sparta brala první místo i mezi sprintery, kde dominoval rychlonohý expres z Francie Jonathan Biabiany. Urazil ve sprintu parádních 405 metrů. Navíc zaznamenal i nejvíc sprinterských náběhů (23) a nejvíc sprintů do defenzivy. Jako by chtěl vyvrátit názor, že neumí bránit...

Za Biabianym se v tabulce sprinterů umístili olomoucký Tomáš Zahradníček (327 m) s jihlavským Jakubem Fulnekem (312 m).

Z týmů pak největší porci naběhal Liberec, jemuž ale ani 118 660 odpracovaných metrů nestačilo na zisk bodů z Teplic. Druhá byla Slavia (117 972 m), třetí Bohemians (117 781 m). Nejvíc metrů ve sprintu pak urazil taktéž soubor Liberce (1764 m) před Teplicemi (1614 m) a Olomoucí (1514 m).

Reklama