Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 1:2Zbrojovka v Pivarníkově premiéře podlehla poslednímu týmu druhé ligy

Brno

První zápas pod vedením Romana Pivarníka se fotbalistům Zbrojovky nevydařil zcela podle představ. Brno sice v přípravném souboji s druholigovými Vítkovicemi brzy vedlo, hosté však ještě v první půli srovnali a díky brance v poslední minutě zápasu dokonali obrat ve skóre.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový trenér fotbalistů Brna Roman Pivarník.

Článek

Sestava Zbrojovky doznala proti poslední ligové hned šesti změn. Týmu chyběli reprezentanti Kratochvíl s Kijanskasem, Jovanović s Fortesem zůstali jen na lavičce, do týmu se po karetním trestu namísto Halousky vrátil Melichárek a hrál také uzdravený Jablonský. Další hráči dostali v páteční dopoledne volno, případně je trápily drobnější zdravotní potíže.

Jen se ukázalo, že na Zbrojovce leží deka. "U mužstev, která jsou dole, to tak bývá. Musíme s tím zápolit," říká po porážce s posledním týmem druhé ligy trenér Roman Pivarník pro klubový web.

"Rezervy vidím ve všem. Jak se chováme v ofenzivě, defenzivě, po stranách. K vidění bylo hodně nevynucených chyb, kdy ztrácíme balony. Zatím nebyl čas aplikovat, jak chceme hrát a rozehrávat. S tím, co chceme změnit, jsme začali hned. Musíme v tom pokračovat. Uvidíme v lize, jak to hráči dokáží aplikovat a plnit na ploše. Přátelská utkání vám nikdy neukážou, jak na tom mužstvo je. Víme, že to bude fuška, ale naším úkolem je, aby se mužstvo do konce podzimu zvedlo," poukazuje Pivarník.

Přípravné fotbalové utkání:
Zbrojovka Brno - Vítkovice 1:2 (1:1)
Branky: 8. Vraštil - 39. Matěj, 90. Mišinský.
Sestava Brna: Melichárek (46. Halouska) - Gomes (46. Jovanovič), Gáč, Vraštil, Jablonský - Janošek, Pilík - Juhar (46. Fortes), Škoda, Lutonský (46. Přichystal) - Koné. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: