Hlavní obsah

Vrbu uznává. Vést Spartu a Plzeň je však nesrovnatelné, poukazuje Ital

Tak trochu podivný šlágr. Letná sice bude vyprodaná, fotbalisté Sparty však ztrácejí na Plzeň hrozivých 12 bodů. V nedělním vzájemném duelu tak mohou pro začátek jen minimalizovat ztrátu, kterou za úvodních devět ligových kol nabrali. „Plzeň si zaslouží vést, vždyť ještě neztratila ani bod. Věřím však, že ji právě my zastavíme,“ ujišťuje Andrea Stramaccioni, italský kouč Sparty.

Foto: sparta.cz/Vlastimil Vacek, Právo

Pánové, takhle ne! Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání v Bělehradě.

Článek

Předzápasová diplomacie se nemění. Oba tábory rivala vychvalují.

„Sparta má pořád velkou kvalitu a je jen otázkou času, kdy si její sestava po velkých změnách sedne. Zatím je výhoda na naší straně. A věřím, že zůstane i po nedělním zápase," říká pro klubový web Pavel Vrba, trenér Viktorie.

Není žádným tajemstvím, že nedávného kouče české reprezentace oslovila Sparta ještě před Stramaccionim. Neúspěšně. Pro Itala o důvod víc, aby v přímém souboji předvedl, že není tak špatný, jak zatím podzimní výsledky ukazují.

„Pavel Vrba je velký expert a bez diskuse úspěšný trenér. Při vší úctě k němu však nelze oba kluby srovnávat. Sparta je mnohem větší, má přes milión fanoušků. Takže i tlak na trenéra je v ní mnohem větší," poukazuje Andrea Stramaccioni.

„Trenéra Vrbu respektuji, stejně jako vítěznou sérii, kterou s Plzní drží. Přesto věřím, že ji v neděli zastavíme," dodává Ital.

Čeká se na Hubníka, Limberského či Rosického

Oba nesmiřitelní rivalové se během reprezentační pauzy snažili načerpat energii pro další fázi podzimu. Plzni se uzdravil dlouhodobě zraněný kapitán Roman Hubník. S obličejovou maskou by možná mohl nastoupit i David Limberský.

Se Spartou už začal trénovat turecký stoper Semih Kaya, v neděli však ještě budou s Costou chybět. Otazník visí nad startem Martina Frýdka.

„Pokud jde o Tomáše Rosického, po zápase na Dukle týden netrénoval a léčil si menší zranění. V pondělí se vrátil do tréninku s týmem. Bude mezi hráči, s nimiž budeme počítat do zápasu. Neřeknu však, jestli bude v základu, nebo začne na lavičce," avizuje Stramaccioni.

Utkání 10. ligového kola Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: