Hlavní obsah

Slavia a výhra venku? Ligový pokus číslo pět...

Praha

Sešívaní ztrácejí na vedoucí Plzeň osm bodů. Fotbalisté pražské Slavie neprohráli v lize pod trenérem Šilhavým rekordních 35 zápasů za sebou. Přesto míří do Karviné s jasným cílem odstranit jedno velké manko. Poprvé na podzim vyhrát venku! Ve všech čtyřech předchozích zápasech na hřištích soupeřů jen remizovali...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dovede kanonýr Milan Škoda svou Slavii k první výhře venku...?

Článek

Doufají v pomoc Sparty v nedělním šlágru s Plzní. Především však musejí zvládnout svůj díl. Konečně vyhrát venku.

„Bez ohledu na to, že Karviná určitě bude chtít doma vyhrát, tak my bychom stejně tak už chtěli konečně urvat první vítězství venku v sezóně," avizuje na klubovém webu trenér Jaroslav Šilhavý.

V součtu s pohárovými duely mistrovský tým nevyhrál venku ani jeden ze 7 soutěžních duelů v aktuálním ročníku.

„Karviná má zkušený tým. Zápas určitě nebude jednoduchý, ale přesto tam jedeme s jasným cílem," poukazuje kouč.

„V minulé sezóně hrála Karviná dobrý fotbal, oba ligové zápasy pro nás byly velice těžké a o výhře jsme rozhodli až v závěru. Potřebujeme však získat tři body," přizvukuje mu reprezentant Milan Škoda. „Další velkou motivací pro nás je konečně v letošní sezóně vyhrát venku," dodává útočník.

Červenobílým začíná náročné období. Během následujících tří týdnů je čeká hned sedm zápasů.

„Velmi náročný program. Věřím, že budeme zdraví a že těžkou sérii zápasů odstartujeme vítězně. V zápase nám budou chybět zranění Muris Mešanovič a Dušan Švento," říká trenér Šilhavý.

Utkání Karviná - Slavia se hraje v sobotu od 20:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: