Hlavní obsah

Plzeňský hrdina Kolář: Konečně jsem dal gól i Spartě!

Praha

Na tuto chvíli čekal devět let. V roce 2008 odešel Daniel Kolář ze Sparty do Plzně, včera se poprvé v jejím dresu trefil v lize do letenské sítě. V průběhu první půle se kapitán Západočechů pověsil do vzduchu a hlavičkou rozhodl nedělní hit.

Sparta prohrála na Letné s Plzní 0-1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Byl jste překvapený, kolik prostoru jste při hlavičce dostal?

Ani nevím, kolik prostoru jsem měl. Soustředil jsem se na to, abych trefil míč.

Mířil jste na zadní tyč?

Mířil jsem především na bránu.(směje se) Ani si tu situaci přesně nepamatuju, nějak to tam prostě spadlo. Byl to asi jeden z mých nejhezčích gólů. Jsme rád, že jsem dal konečně branku i Spartě.

Jak se rodilo vítězství?

Těžce. Sparta je doma hodně silná. V první půli jsem měl ještě jednu šanci, potom měl Milan Petržela stoprocentní příležitost, kdy trefil brankáře. Byl to vyrovnaný zápas, dali jsme gól. Hráli jsme, co jsme potřebovali.

Po přestávce vás ale soupeř přitlačil.

Sparta zjednodušila hru, nakopávala balóny. Byli jsme pod tlakem. Ale nic jí nepřinesl. Pochopitelně, zatrnulo mi, když Ben Haim dorazil do sítě střelu. Potom jsem se mrknul na asistenta rozhodčího, který zvedl praporek. Bylo to správné rozhodnutí.

Byli jste připraveni na to, že Sparta bude víc na míči?

Čekali jsme, že bude chtít doma dominovat. Byli jsme na ni dobře připraveni, zaslouženě jsme vyhráli.

Na Spartu máte po deseti kolech náskok 15 bodů. Vyřadili jste ji z boje o titul?

Ve hře je ještě šedesát bodů, to je strašně moc. My se soustředíme na další zápasy. Nezajímá nás ani Sparta, ani nikdo jiný.

Reklama

Související témata: