Hlavní obsah

Spása vykoupená krví a stehy. Šestý kapitán Sparty udeřil hned po velkém návratu

Praha

Když si téměř před měsícem v Jablonci natrhl zadní stehenní sval, zdálo se, že pro něj fotbalový podzim nejspíš skončil. Reprezentant Václav Kadlec (25) se ovšem rychle uzdravil a předvedl velký návrat. Dostal kapitánskou pásku a hned ve čtvrté minutě svou Spartu spasil a vstřelil jediný gól ligového duelu s Jihlavou. Vykoupit ho musel krvavým šrámem a několika stehy na levé noze. Na trávníku nicméně vydržel až do 67. minuty. „Jiný hráč by s takovým zraněním odstoupil,“ ocenil ho trenér Andrea Stramaccioni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Václav Kadlec jako kapitán během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Naběhl si na přesný Štetinův pas, míč si zpracoval a brankáře Hanuše prostřelil. Jenže ne bez následků. Po chvilce oslavného juchání poklekl na trávník.

„Hany mě trefil. Viděl jsem jednu fotku a nevypadala moc hezky. Mám tam stehy, ale to se stane," líčí Václav Kadlec.

V zápase pokračoval a odstoupil až v polovině druhé půle. „Nechtěl jsem riskovat. Minulou sezónu jsem si svalové zranění obnovil, když jsem hrál víc minut, než jsem měl. Před zraněním jsem se cítil líp, hlavně fyzicky. Výpadek je přece jen znát, mám za sebou jen pár tréninků. Za gól jsem rád, vyřešil jsem šanci dobře," pochvaluje si.

„Václav podal dobrý výkon, bohužel se při gólu zranil. Ukázal, že je bojovník. Většina hráčů by s takovým zraněním odstoupila, ale on pokračoval," kvituje trenér Andrea Stramaccioni.

Šest kapitánů Sparty během podzimu
David Lafata
Tomáš Rosický
Lukáš Mareček
Michal Kadlec
Josef Šural
Václav Kadlec

Poprvé od začátku s páskou

Jedenáctka Sparty se během podzimu neustále mění. Kadlec při svém návratu dostal pásku a stal se již šestým kapitánem týmu v sezóně!

„V týdnu si mě zavolal trenér a řekl mi, že přemýšlí o mně, nebo Šuralovi. Před zápasem mi řekl, že mi věří a že se rozhodl pro mě," popisuje Kadlec. „Potěšil mě a jsem rád, že jsme vyhráli. Od začátku jsem měl pásku poprvé, zatím jsem ji vždycky dostal třeba na posledních deset minut, když Lafi střídal."

Pětadvacetiletý útočník měl přestávky na zahraniční angažmá, jinak je ale ve Spartě již od šestnácti. Z Bohemky přestoupil před více než devíti lety.

Přezimovat tak na druhém místě

„Chtěl jsem za kapitána někoho z českých hráčů. Václav z nich byl služebně nejstarší, v klubu je déle než Josef Šural. Má respekt u hráčů, věří mu, proto jsem mu svěřil pásku," vysvětluje italský kouč.

Přestože Sparta vyhrála, po zápase se dočkala pískotu nespokojených fanoušků. „Mrzí nás to, škoda. Zápas jsme měli odehrát trochu jinak a byli bychom spokojení. Ale ještě jsou do konce podzimu dvě kola. Když získáme šest bodů, mohli bychom přezimovat na druhém místě, což by v současné době bylo fajn," maluje si Kadlec.

Reklama

Související témata: