Hlavní obsah

Bílek poprvé vede Spartu, znovu jde proti Uličnému

elt, pem, čfo, eš, birPrávo

Podruhé během dvou týdnů se potkají trenéři Michal Bílek a Petr Uličný. V pátém kole obral Bílek svého staršího kolegu o tři body, když Plzeň zvítězila ve Zlíně 2:1. Krátce poté ale přišel na Spartu a ta v sobotu hostí právě Zlín s Uličným. "Ten tým mám zmapovaný, což by mohla být výhoda. Nic jiného než vítězství nepřipadá v úvahu," říká nový kouč Sparty Michal Bílek.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed).

Článek

Kompletní tým však měl po reprezentačních akcích k dispozici až ve čtvrtek. "Není to ideální, ale nemůžeme si na to stěžovat. Nastínili jsme si základní pravidla naší hry a ihned jsme na tom začali pracovat v tréninku. Chci Spartu silnou, disciplinovanou a musíme jít za společným cílem - dostat ji nahoru," dodává.

Tescoma je s pouhými čtyřmi body v dolní polovině tabulky. "Hrůza! Nepředstavoval jsem si, že prohraju dva ze tří domácích zápasů," děsí se Petr Uličný. Problémem jeho mužstva jsou lacino inkasované branky a jalová útočná fáze.

"Teď jsme získali z Jihlavy Zúbka. Měl by nám hodně pomoct. V útoku zatím vypadá dobře Bača, zkouším tam i Krause, ale potřebovali bychom nějakého gólového hráče," říká a k zápasu na Letné dodává: "Sparta vyměnila trenéra, což však není záruka, že se hned musí zlepšit. Rozhodne se na hřišti, ale není možné, aby mě Míša Bílek porazil podruhé během čtrnácti dnů."

Program 6. kola fotbalové Gambrinus ligy:
Sobota 9. září:
17:00SPARTA - ZLÍN
Homolovi skončil trest, otazník je nad Šimákem a Kolářem. Zlín nastoupí podruhé v sezóně proti kouči Bílkovi. Přišel Zúbek.
Neděle 10. září:
17:00JABLONEC - TEPLICE
PŘÍBRAM - ML. BOLESLAV
MOST - SLAVIA PRAHA
KLADNO - Č. BUDĚJOVICE
PLZEŇ - OLOMOUC
20:15SLOVÁCKO - LIBEREC
Pondělí 11. září:
17:15BRNO - OSTRAVA

Reklama