Hlavní obsah

Liberec vytasil Afričana z klobouku

Praha

Prestižní derby, z něhož tentokrát nikdo nic nechce vyvozovat. Takový byl duel fotbalové Tipsport ligy mezi Jabloncem a Libercem (1:1). Zatímco tým ze Střelnice pošilhává po postupu z xaverovské skupiny B, Slovan sehrál teprve první letošní duel po návratu z úvodního soustředění na Kypru. „Takový dobrý teambuilding. Dobře jsme se tam poznali, jak s hráči, tak s realizačním týmem. A myslím, že kluci toho měli dost,“ usmívá se trenér David Holoubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oscar Dorley z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Kádry pro jarní část sezóny se teprve tvoří. Za zmínku určitě stojí Afričan v libereckém dresu. Za Slovan nastoupil 19letý záložník Oscar Dorley z Libérie.

„Vytáhli jsme ho tak trochu z klobouku. Hrál poprvé a jeho výkon byl dost slušný. Jsem s ním spokojený," usmívá se kouč David Holoubek.

Utkání jako takové hodnotit nechce. „Jdeme z těžkých kondičních tréninků rovnou do zápasů. Protočili jsme dvě sestavy, vyzkoušeli hodně hráčů. Šlo tedy spíše o zkoušku. Jinak chceme navázat na podzimní projev Liberce. Být hodně na míči, presovat a hrát aktivně," ujišťuje Holoubek.

Jablonec drží laťku v domácích podmínkách

Rival se v derby rozehrával postupně. „Liberec se vrátil z tepla, takže možná opticky vypadali živěji. Ale my jsme nasadili laťku v našich podmínkách a snažíme se jí držet. Nutím hráče, abychom vyhrávali. Uhráli jsme bod s těžkým soupeřem," říká Petr Rada, staronový trenér Jablonce.

V Praze představil hodně mladý tým. „Jsem rád, že tu s námi byli zase dva kluci z juniorky. Pleštil i Petržilka se zapojili a pomohli nám. Máme některé hráče ťuklé, i když jich není moc. Příští týden už začne i Vojta Kubista," avizuje Rada.

Reklama