Hlavní obsah

Chybí soudržnost i odhodlání. Plzeňáci si před Spartou vyříkali zlé jaro

Plzeň

Jarní bídy už bylo dost. Fotbalisté Plzně se před nedělním ligovým šlágrem se Spartou mobilizují poté, co o víkendu schytali nevídaný debakl 2:5 na Bohemians. Viktoriáni netají, že v týdnu si museli spoustu věcí vyříkat. Aby sedmibodový náskok dovedli do klidné koncovky a nemuseli se v závěru sezóny strachovat o mistrovský titul, který se pro ně po podzimu zdál být jistou věcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Chlapci, chce to víc emocí! Plzeňský kapitán Roman Hubník hodlá jít příkladem.

Článek

Až třinácté místo v tabulce jara s tristní bilancí jedné výhry, tří remíz a tří porážek. Je téměř zázračné, že Plzeň stále vede ligu o parník. Do konce však ještě zbývá sedm kol.

„S klukama jsme si v týdnu k průběhu jara něco řekli. Chyby jsme si vyříkali. Sparta je ideální soupeř dokázat sobě i fanouškům, že jsme pořád dobrý tým," líčí reprezentant Jan Kopic pro klubový web.

Zkušený záložník neskrývá, že mužstvu v poslední době chybí patřičná soudržnost.

„Musíme zlepšit týmovou kompaktnost, která nás zdobila na podzim. Hráli jsme jeden za druhého, věděli o sobě, což tam teď tolik nevidíme. Chybí i trochu štěstí, ale tomu se musí jít naproti bojovností, pak vám to fotbal vrátí," přemítá Kopic.

Teď je třeba začít od základů

Viktoria také v některých momentech působí až příliš profesorsky a chladně.

„Nejvíce mi teď chybí odhodlání jít za vítězstvím," souhlasí kapitán Roman Hubník. „Musíme začít od základů a pak přijdou i góly a výsledky. Z kluků ale i na tréninku cítím odhodlání vývoj zlomit. Dřou a pevně věřím, že nezůstaneme jen u slov," doufá zkušený stoper.

Viktoriáni věří, že prestižní šlágr je náležitě nabudí.

„Zápasy se Spartou nebo Slavií jsou víc vyhecované a lepší. Těším se, se Spartou jsme vždy odehráli dobré zápasy většinou s dobrým koncem pro nás," připomíná Kopic.

„Věřím, že se konečně nastartujeme k výkonům jako na podzim. Pár zápasů teď nebylo v Plzni vyprodáno, na jaře jsme doma v lize ještě nevyhráli. Tak se těším, že teď bude plno a že nás fanoušci poženou za výhrou," přidává se Hubník.

Utkání 24. kola Plzeň - Sparta se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: