Hlavní obsah

Tvrdá daň za divočinu. Slavii budou chybět hned čtyři opory

Praha
Aktualizováno

Inkasováním osmi žlutých karet v tvrdém duelu proti Slovanu vytvořili neslavný klubový rekord. Fotbalisté pražské Slavie za něj ovšem hned v příštím zápase zaplatí. Disciplinární komise potvrdila, že Slovácko sešívaní přivítají hned bez čtyř potrestaných hráčů, přičemž tři z nich nastoupili v Liberci v základní sestavě. Ostravský Baník pak před bitvou se Spartou přišel o dva obránce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný Jan Bořil (vlevo) a jeho spoluhráči ze Slavie. V Liberci přišli o čtyři fotbalisty.

Článek

Dvanáct žlutých a jedna červená karta v jediném zápase. Vyhrocené nedělní utkání Liberce s pražskou Slavií vyrovnalo karetní rekord samostatné historie fotbalové ligy a zaměstnalo disciplinární komisi.

Největší hříšníci dostali stopku na příští duel 26. kola. Vyloučený Matěj Pulkrab bude Slovanu chybět v derby v Jablonci. Sešívaní si pak proti Slovácku musejí poradit bez čtyřlístku Ondřej Kúdela, Stanislav Tecl, Jan Sýkora a Jakub Hromada, který svorně vyfasoval čtvrtou žlutou kartu v sezóně.

Citelnou ztrátu utrpěl také ostravský Baník. Pro duel se Spartou přišel o vyloučeného stopera Václava Procházku a krajního obránce Lukáše Pazderu.

Pokud jde o další hříšníky, jedno utkání si za vyloučení odpočinou také Lukáš Kalvach (Olomouc), David Vaněček (Teplice), Jakub Teplý (Znojmo) a Robert Jukl (Hradec Králové). Na dvě kola se za osm žlutých budou jen dívat Vojtěch Kubista (Jablonec), David Mikula, Libor Žondra (oba Vítkovice) a Georgios Katidis (Olympia). Po čtvrté žluté pak budou jednou pauzírovat Dušan Melichárek (Brno), Jan Martykán (Ústí nad Labem), Ladislav Martan (Hradec Králové), Jiří Janoščin (Třinec), Ibrahim Keita (Olympia) a Marcel Čermák (Viktoria Žižkov).

Kluby pak zaplatí pokuty kvůli chování svých fanoušků - Slovácko 60 tisíc za utkání s Brnem, Zbrojovka 50 tisíc za stejný duel a Opava 30 tisíc korun za zápas s Třincem.

Reklama

Související témata: