Hlavní obsah

Kulič o Peckovi: Dá 25 gólů

MLADÁ BOLESLAV

Marek Kulič se v Mladé Boleslavi pomalu převtěluje z role kanonýra na nahrávače a svými lahůdkovými přihrávkami zásobuje zejména Luboše Pecku. Muže, který začal dávat góly jako na běžícím pásu a se sedmi brankami nyní vládne pořadí ligových kanonýrů sezóny.

Foto: čtk

Luboši Peckovi (16) se v letošní sezóně střelecky daří.

Článek

"Musíme si pomáhat," culí se boleslavský kapitán Kulič, který v novém ligovém ročníku zatím na gól čeká. "Jasně že bych to rád zlomil, v každém zápase se chci zapsat mezi střelce. Ale nejdůležitější je vítězství. A když jsem proti Budějovicím na tři góly nahrál, tak to taky není špatné," tvrdil.

Spolupráci s o tři roky mladším Peckou si jednatřicetiletý útočník pochvaluje. "Šlape nám to dobře. Jeho góly jsou pro nás strašně důležité. Jen ať mu to tam padá dál a je králem střelců. Když bude stále v takové pohodě, může jich dát klidně pětadvacet," vytyčil Kulič svému parťákovi hodně vysokou metu.

"No, to mi bude muset hodně dobře přihrávat," reagoval s úsměvem Pecka. "Ale vážně, Markovy přihrávky jsou skvělé. Kdyby tam nebyl, tak ty góly nedám," vysekl poklonu svému spoluhráči. "Na hřišti nám to spolu šlape, hraje se mi s ním výborně. Já víc skáču do soubojů, on to za mnou oběhá," prozradil Pecka.

Příjemné překvapení

Sám svých dosavadních sedm gólů nepřeceňuje. "Zatím vedu, ale ještě není všem dnům konec. Před sezónou jsem počítal, že nějaké branky dám, protože je to pro útočníka povinnost. Zatím jsem příjemně překvapen, ale klidně se to může zaseknout. Přes deset gólů bych ale v sezóně určitě chtěl dát," přiznal Pecka, jehož už výkony v lize vynesly do širšího kádru reprezentace.

"To mě zatím nechává v klidu, i když bych tam aspoň jednou rád nakoukl. Je to sen, pro kluka z vesnice, jako jsem já, by to byla nádhera."

S Kuličem navíc v neděli nastoupili oba proti klubu, kde oba nějaký čas působili. Pecka se však na jihu Čech příliš neprosadil. "Mám ho pořád rád, zůstalo mi tam pár kamarádů," prozradil Pecka. "Já taky, často tam jezdím za klukama na návštěvu. Třeba Jarda Plocek mi dneska přivezl dárek pro syna, který se nedávno narodil," pochlubil se Kulič.

Reklama

Související témata: