Hlavní obsah

Slovácko - Zlín 1:1Slovácko je po remíze se Zlínem zachráněné, hosté ještě ne

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Wiesner 1 : 0
79. Železník (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka a Zlína se v sobotním derby rozešli smírně 1:1. Zatímco domácím dává bod jistotu záchrany v nejvyšší soutěži, hosté zůstávají v pásmu ohrožení. Mají sice o tři body víc než předposlední Karviná, ale horší vzájemnou bilanci. Na gól domácího Lukáše Sadílka z 25. minuty odpověděl 11 minut před koncem z penalty Lukáš Železník.

Článek

Železník se dostal do první šance už v páté minutě utkání po Bartošákově přihrávce, ale musel zakončovat ve skluzu a míč si Heča pohlídal. Zlín byl i nadále aktivnější a nebezpečnější, Slovácko se k ohrožení Zlámalovy branky nedostávalo.

Až po dvaceti minutách se zbavilo počátečního ostychu a hlavně Sadílek začal obraně hostí hodně zatápět. Ve 24. minutě po Navrátilově centru zakončoval ve vyložené pozici hlavičkou, ale Zlámal jeho pokus s velkou námahou vyrazil. Za minutu si to však Sadílek zopakoval a s přesnější koncovkou vstřelil svůj první ligový gól.

Domácí i nadále dominovali a mohli přidat i další branky. Ve 35. minutě Reinberk sklepával míč pro Daníčka, domácí kapitán ale zamířil těsně vedle pravé tyče, stejně jako těsně před přestávkou Břečka.

Zlínu opět patřil úvod poločasu, dvakrát do zakončení dostal Železník, ale poprvé ho zastavil Heča, podruhé stoper Krejčí. Po hodině hry byli diváci svědky další šance. Míč po prudké přihrávce od Navrátila prosvištěl pokutovým územím Zlína, našel ho až na zadní tyči Petr, jehož pokus nasměrovat jej do branky zhatila obrana hostí.

V 78. minutě si střídající Vukadinovič v šestnáctce Slovácka vykoledoval faul, protesty domácích proti penaltě byly marné a Železník poslal míč od tyče za Hečova záda. Závěr zápasu se nesl v duchu snahy domácích strhnout vedení znovu na svou stranu, ale větší šanci si už nevytvořili. Remíza jim přesto stačí k záchraně, Zlín bude ještě muset bojovat.

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:1 (1:0)
Branky: 25. Sadílek - 79. Železník z pen. Rozhodčí: Marek - Moláček, Kříž. ŽK: Daníček, Krejčí - Ekpai, Jiráček, Bačo. Diváci: 6126.
Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Krejčí, Reinberk - Janošek (73. Machalík), Daníček - Navrátil, Sadílek, Petr (85. Zajíc) - Kubala. Trenér: Kordula.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré - Ekpai (90. Bijimine), Hnaníček (66. Vukadinovič), Holzer (76. Džafič) - Železník. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava