Hlavní obsah

Klokani do pohárů? Reálné, míní kapitán. Je v euforii, mírní ho trenér

Praha

Bitva o záchranu bývala jejich tradičním údělem. Klokani však řekli dost. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 si užívali luxus ve středu tabulky a konečné sedmé místo v ligové tabulce podtrhlo nejklidnější sezónu za poslední léta. „V Ďolíčku to žádný náš soupeř nemá jednoduché. Posunuli jsme se dál, dokážeme hrát s každým,“ libuje si kapitán Josef Jindřišek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Bohemians 1905 Josef Jindříšek s maminkou před utkáním se Spartou.

Článek

Kolo před koncem sehrál svůj jubilejní 300. ligový duel a před závěrečným duelem se Spartou (0:0) mu klub nachystal překvapení. Při malé oslavě velkého jubilea přišla kapitánovi na trávník pogratulovat i maminka.

„Byl jsem maximálně překvapený, nečekal jsem ji. Prý asi měsíc malou oslavu chystali a tutlali. Tušil jsem, že dres asi dostanu, ale když stála máma vedle mě, vhrkly mi pak slzy do očí. Jezdí na každý zápas, ale jen když není zima, protože není úplně ve formě. Na hřišti jsem ji opravdu nečekal," líčí Josef Jindřišek, nový člen Klubu ligových legend.

Klokani nebyli moc daleko bitvě o poháry. Nabízí se proto otázka, zda mohou na Evropu pomýšlet třeba již v příštím ročníku.

„Celou sezónu jsme podávali dobré výkony. Právě Sparta je poslední tým v lize, který jsme ještě neporazili. Pokud budeme takhle hrát dál, tak poháry nejsou nereálné," přemítá Jindřišek.

Trenér svého kapitána ovšem mírní.

„Myslím, že je Pepík v určité euforii. Obecně, když odhlédneme od střílení gólů, tak k výkonům v poli není až tak třeba přidávat, aby stačily na nějakou kvalifikaci. Jenže i góly je třeba dávat. Kluci hráli celou sezónu na hranici možností. Naše výkony nemají rezervu, nemáme kde brát," upozorňuje kouč Martin Hašek.

Na víc teď prostě nemáme, poukazuje Hašek

Netají, jaké bylo štěstí, že jeho tým prošel sezónou bez zranění na postech, kde by neměl náhradu. Třeba brankáře, středních záložníků. „Ať se to fanouškům líbí nebo ne, na víc teď prostě nemáme," poukazuje trenér.

Pokud chce Bohemka výš, bude muset získat renomované posily. A takoví hráči stojí peníze.

„Nemám informace, že bychom je měli... Jestliže jim peníze nenabídneme, tak k nám góloví hráči nepřijdou. A pak ještě platí jedna rovnice: Když chceme nějakého hráče a zájem má ještě někdo další, hráč si vždycky vybere druhý tým," usmívá se Hašek hořce.

Od debaklu Plzni už nevyhráli

Ostatně již konec sezóny přinesl vystřízlivění. Klokani ve 23. kole doma slavně roznesli lídra a pozdějšího mistra z Plzně 5:2. Ve zbývajících zápasech však ani jednou nevyhráli.

„Jsme si toho vědomi. Právě proto jsme v posledním kole chtěli uspět se Spartou. Bylo by fantastické, porazit doma oba největší kluby. Nepovedlo se," lituje Jindřišek.

Takže...?

„Podávali jsme kontinuálně vyrovnané výkony a stojím si i za koncem sezóny, přestože nám výsledkově nevyšel. Nespokojený jsem byl jen v Ostravě, kde nás Baník jednoznačně přehrál. Jenže problémy máme se zakončením. Tam máme před sebou v létě práci. Musíme získat hráče, kteří góly dávat umí," přeje si Hašek.

Reklama