Hlavní obsah

Potvrzeno! Opava se do první ligy vrátí v brněnském azylu

Opava

Nováček první fotbalové ligy Opava bude hrát v úvodu nové sezóny v Brně. Důvodem je výstavba vyhřívaného trávníku na stadiónu v Městských sadech, který je potřeba ke splnění licenčních podmínek. Slezský klub o dohodě s brněnskými zastupiteli informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Petr Kotala

Ostravský Tomáš Mičola (vlevo) v duelu s Opavou.

Článek

Působení na stadiónu Srbská bylo v jednání delší dobu a dnes brněnská radnice schválila nájemní smlouvu. Pokud výstavba půjde podle plánu, měla by se Opava vrátit domů 7. září.

"V tuto chvíli tak nelze říci, kolik zápasů v Brně odehrajeme. Vše je odvislé od losu soutěže, který se uskuteční 21. června," uvedl technický ředitel Opavy Jaroslav Rovňan.

Opavu od Brna dělí 175 km a slezský celek uvažuje, že by pro fanoušky vypravoval na zápasy zvláštní vlak. Podle předpokladů by měl slezský celek, který se do první ligy vrátil po třinácti letech, odehrát v azylu čtyři utkání.

"Pevně věříme, že fanoušci přijedou podpořit naše fotbalisty i do Brna. Všichni už se ale samozřejmě těšíme, až budeme moci hrát doma v Opavě," přidal Rovňan.

"Smlouva je uzavřená na hostování po dobu podzimní části sezóny s tím, že Opava bude městu Brnu kompenzovat náklady vzniklé i se zajištěním městské policie nad utkáními, která jsou rozdělena do tří kategorií podle rizikovosti a tomu odpovídajícím nasazením policistů," uvedl náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Náklady jsou přesně specifikovány. "Částka pro nasazení policie v nerizikovém zápase je 60 tisíc korun, za rizikový v kategorii B je 130 tisíc a za zápas v kategorii C je 400 tisíc korun. Nájem na jeden prvoligový zápas Opavy bez DPH je 250 000 korun," dodal Hladík.

Reklama

Související témata: