Hlavní obsah

Neskutečné gesto. Slavia se rozešla s hvězdným Dannym, ten se vzdal miliónů

Praha

Loučení hodné hvězdy a na Česko nevídané. Portugalec Danny sice po necelém roce končí ve Slavii, když se s klubem dohodl na rozvázání smlouvy, ale na závěr svého působení udělal zkušený záložník nevídané gesto. Vzdal se totiž miliónů, které mu podle smlouvy do jejího vypršení náležely. "Rozcházíme se jako přátelé," uvedl na sociální síti Portugalec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Danny ve Slavii skončil, pak učinil krásné gesto

Článek

Do Edenu loni v létě přišel s velkou slávou. Čekalo se, že hvězdy z ciziny dokážou posunout "sešívané" do jiného levelu. A vedení Slavie na platech nešetřilo, milióny na kontraktech svítily jako sluníčko v létě. Jenže. Očekávaný výsledek se nedostavil. Ligu vyhrála Plzeň a Slavia byla ráda, že do ligového cíle dorazila jako druhá. I od portugalského matadora se čekalo víc. Jeden vstřelený gól není vizitkou hráče, jenž přicházel s gloriolou tahouna týmu evropského formátu. A tak se po sezóně cesty Dannyho a Slavie rozcházejí.

"Přeji všechno nejlepší klukům v kabině, celému klubu a budu Slavii nadále fandit," uvedl Portugalec na sociální síti. "Rozhodně se se Slavií rozcházíme jako přátelé," ubezpečil všechny známý fotbalista, jehož synové rovněž hrají za sešívané.

Kdo si myslí, že jde jen o zdvořilostní fráze, je na omylu. Portugalec se totiž při ukončení spolupráce vzdal odměny, která mu za necelý rok, na nějž ještě měl kontrakt, náležela. A věřte, že ve hře bylo pěkných pár miliónů. Tohle ocenil i Tomáš Syrovátka, člen představenstva Slavie a zástupce generálního ředitele klubu.

Na podobné počiny a zvláště od hvězd nejsou v českých poměrech kluby zvyklé. Tohle možná sešívané překvapilo víc, než Dannyho výkony na hřišti.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články