Hlavní obsah

Jablonec dotáhl náročnou akci. Cizinec sezóny přestupuje na Střelnici

Jablonec nad Nisou

Tři z pěti pohárových zástupců se ucházeli o služby útočníka, který byl vyhlášen Cizincem sezóny. Náročná jednání s Jihlavou však v sobotu večer dotáhl do zdárného konce fotbalový Jablonec. Lotyšský útočník Davis Ikaunieks opouští po dvou letech Vysočinu a přestupuje do zelenobílého dresu. V Jablonci by měl podepsat čtyřletou smlouvu. Podle zákulisních informací je přestupní částka 15 miliónů korun, s bonusy by se však mohla vyšplhat až přes 20 miliónů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Davis Ikaunieks s partnerkou během Galavečera LFA.

Článek
Fotogalerie

Lotyšský kanonýr má s ohledem na reprezentační povinnosti prodlouženou dovolenou. Rád si ji však zkrátí, aby se už ve středu mohl zapojit do letní přípravy účastníka Evropské ligy.

„Pan Pelta o hráče projevil zájem už v zimě, tehdy ještě k dohodě nedošlo, což Davis respektoval. Pevně věřím, že teď svoji kariéru v Jablonci dále úspěšně rozvine," říká hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Davis Ikaunieks hned ve svojí první sezóně v Jihlavě dal gól všem klubům silné trojky, Plzni, Spartě i Slavii. Celkem v české lize odehrál 57 zápasů a vstřelil v nich 19 gólů.

„Pan Vaculík mi po sezóně slíbil, že mi umožní odejít za novými výzvami. Jablonec měl o mě zájem už v zimě, během jara jsem sledoval jeho vítěznou jízdu. Hrál atraktivní fotbal a získal v jarní části suverénně nejvíce bodů," vzkazuje lotyšský útočník a těší se na spolupráci s koučem Petrem Radou.

„Jablonec má ambiciózního majitele a zkušeného úspěšného trenéra, který vedl i českou reprezentaci. A co je pro mě nejdůležitější, že klub měl o mě sportovně ze všech uchazečů největší zájem. Těším se na nové spoluhráče, liga bude v novem ročníku díky novému systému velmi atraktivní. Klub čeká premiéra v základní skupině Evropské ligy, výzvou je určitě i minimálně obhajoba finálové účasti v Českém poháru," pochvaluje si Ikaunieks.

Reklama

Související témata: