Hlavní obsah

Sparta začíná i s Tettehem, v jednání jsou ještě dvě posily

Aktualizováno

Útočník Benjamin Tetteh z Bohemians 1905 zahájil letní přípravu s fotbalisty Sparty. Opačným směrem do Ďolíčku míří na hostování mladíci Lukáš Juliš, Filip Hašek a Jan Vondra. Tettehův přestup by měl být uzavřen v červenci, zatím jedinou posilou letenského týmu je tak brankář Milan Heča ze Slovácka. Podle sportovního ředitele Zdeňka Ščasného probíhají jednání ještě o dvou nových tvářích.

Fotbalová Sparta zahájila přípravu na novou sezónu. Nechyběli útočník Tetteh a brankář HečaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Po bídné sezóně panuje na Letné klid, ghanský útočník je zatím výjimkou.

„Tetteha jsme sledovali dlouho, je to typ hrotového hráče, který momentálně v kádru nemáme. Určitě také vnímáme, že má velký potenciál zlepšovat se. Jedná se o moderního útočníka silného v osobních soubojích. Víme, že by mohl být efektivnější, ale všichni, kteří jsme ho sledovali, jsme přesvědčení, že další krok k rozvinutí své kariéry může udělat u nás," vysvětluje sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Seznam posil by ještě neměl být konečný. "Snažíme se přivést hráče do základní sestavy, věřím, že jeden, dva přestupy ještě dotáhneme. Jde o stopera a útočného hráče, jednání pokračují," avizuje Ščasný.

Do tréninku se zapojili navrátilci z hostování Eldar Čivič, Juraj Chvátal, Tomáš Wiesner, Daniel Holzer, Vukadin Vukadinovič, Filip Havelka, Néstor, Georges Mandjeck a Matěj Pulkrab. Šanci dostává i šestnáctiletý útočník Adam Hložek.

Naopak do Bohemians Praha 1905 míří na hostování útočníci Lukáš Juliš, Filip Hašek a obránce Jan Vondra. V Ďolíčku si prodlouží hostování také záložníci Rudolf Reiter a Jakub Nečas.

Prodlouženou dovolenou má internacionál Michal Kadlec, jehož budoucnost se řeší. Sparta nepočítá ani s Riem Mavubou, který se na vlastní žádost zatím bude připravovat s týmem.

Čtyři reprezentanti se zapojí do přípravy až příští čtvrtek - Florin Nita, Nicolae Stanciu, Tal Ben Chaim a Josef Šural.

Reklama

Související témata: