Hlavní obsah

Fanoušci Bohemians ovládli Sazka Arenu

PRAHA

Kdyby se na halovém fotbalovém turnaji Víkend šampiónů vyhlašovali vítězové i z řad fanoušků, bezesporu by tuto cenu získali příznivci Bohemians 1905, kteří Klokanům vytvořili v Sazka Areně domácí prostředí. "Myslím, že nás pořadatelé pozvali, právě kvůli nim. V hledišti mají většinu a jako vždy jsou skvělí," vyprávěl útočník Tomáš Kulvajt.

Článek

Fanoušci Klokanů se radovali z každé úspěšné akce svého týmu a často strhli i nezaujaté diváky. Do varu je dostával i maskot Bohemky - Klokan. Vnímají ještě hráči a jejich příznivci neustálé tahanice s třetiligovým Střížkovem o název Bohemians? "Kdepak, my se o tyhle věci nestaráme a naši fanoušci vědí, která Bohemka je ta pravá," vrtí hlavou Kulvajt.

"Hráli jsme třeba přátelský zápas v jedenáctistupňovém mrazu a přesto jich za námi přijel celý autobus," usmál se sedmadvacetiletý fotbalista, který se považuje za odchovance Bohemians, byť s fotbalem začínal v Českém Brodě.

Kulvajt přiznal, že jeden gól nedal

Kulvajt, který prošel Mladou Boleslaví a Mostem zažil i krach Bohemky a její znovuzrození před necelými třemi lety. "Vracel jsem se z Mladé Boleslavi, na Bohemce jsem ale mohl jen trénovat. Čekal jsem na registraci, ale ta nám tenkrát nebyla umožněna. Musel jsem odejít na hostování do Pardubic," vzpomínal na problémy.

I tenkrát pomohli svému klubu fanoušci, když uspořádali finanční sbírku. "Taky jsem přispěl, nedokázal jsem si představit, že by Bohemka zanikla. Tyhle problémy nás stmelili, teď jsme v Ďolíčku jedna velká rodina," pousmál se útočník Bohemky, kterému se dařilo i na turnaji v Sazka Areně. V divoké přestřelce s Libercem, která skončila 5:5, dal dva góly.

"Musím se přiznat, že to byl spíš jen jeden. První gól byl vlastní, odrazil se od libereckého obránce. Měl by patřit Bálkovi, který míč přihrával chytře přes mantinel," bránil se střelec Bohemians.

Turnaj berou hlavně jako zpestření

Jak se Klokani na souboj s prvoligovými kluby v Sazka Areně těšili? "Nevěděli jsme, co od toho čekat. Vrátili jsem se ze soustředění z Jizerských hor a s míčem si zahrajeme poprvé až tady," přibližoval přípravu druholigových Bohemians 1905 Kulvajt.

"Fotbal v hale je hodně rychlý, na jeden dva doteky. Chytří hráči využijí i mantinelů. A vidíte, že se tu smazávají rozdíly, poradili jsme si s Libercem i se Slavií. Turnaj je pro nás ale hlavně zpestření v té dřině, která nás ještě v přípravě čeká," řekl sedmadvacetiletý fotbalista.

Druhý den turnaje čeká Bohemians semifinále s Mladou Boleslaví.

Reklama