Hlavní obsah

"Neperspektivní" Raúl zařízl Valencii a Mourinho si musí drbat hlavu

VALENCIE

Fotbalový kanonýr Raúl González slavil v úterý velkolepý návrat do rodného Španělska, které loni v létě - co by neperspektivní - musel na přání nového kouče Realu Madrid José Mourinha opustit. V dresu bundesligového Schalke 04 opět předvedl v prvním osmifinále Ligy mistrů proti Valencii záblesk geniality, když ve druhém poločase vyrovnal na konečných 1:1. Pro Schalke tím vybudoval výbornou výchozí pozici do odvety.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Raúl González (v modrém) střílí gól Valencii.

Článek

Raúl vstřelil v této sezóně LM třetí gól, celkem to byl jeho 71. v evropských pohárech a znovu se odpoutal od svého věčného pronásledovatele Filippa Inzaghiho z AC Milán v historickém pořadí kanonýrů.

Třiatřicetiletého hráče na stadiónu Mestalla povzbuzovalo mnoho diváků oblečených do dresů Realu s "Raúlovou" sedmičkou. Těm svojí trefou udělal radost, fanoušky Valencie ale zarmoutil. "Všichni ví, jak zvláštní pro mě ten zápas byl. Poprvé od přestupu z Realu jsem hrál doma ve Španělsku, viděl jsem spoustu lidí v dresech s mým jménem a těm mohu jen poděkovat za podporu. Já mám zase radost z výborného výsledku," uvedl Raúl.

V Lize mistrů nastřílel už 69 branek 

už nastřílel dvanáct branek, ještě když hájil barvy "Bílého baletu". V úterý znovu potvrdil, že stánek Mestalla patří k jeho zaslíbeným. Jako první muž v historii načal osmou desítku gólů v pohárových zápasech, v Lize mistrů nastřádal už 69 branek, což jej také řadí na první místo.

"Kdyby nás to jeho vyrovnání tak nebolelo, jsme první, kdo mu k tomu bude gratulovat," prohlásil s trpkým úsměvem trenér Valencie Unai Emery, jehož tým Raúl pokořil v 64. minutě. "Jakmile dostane jen trochu prostoru, tak udělá přesně to, co udělal proti nám," posteskl si Roberto Soldado, autor vedoucího gólu Valencie.

Naopak v táboře Schalke Raúl rozpoutal veselí. Byť německý celek před odvetou zůstává opatrný. "Raúl zase ukázal svoji extratřídu, kterou měl vždy. Prokázal, co v něm je. Nešlo jen o gól, ale také o práci, kterou odvedl pro celé mužstvo," chválil Raúla trenér Schalke Felix Magath.

Raději by hrál proti někomu jinému

Sám Raúl prožil ve Valencii hodně emotivní zápas. Prý by si pro osmifinále dokázal představit tým z jiné než jeho rodné země. "Raději bych hrál proti někomu jinému, ale měli jsem to štěstí, že jsme první zápas takhle zvládli. Ale v odvetě nás čeká ještě hodně práce. Valencie je venku nebezpečná a ještě nám může udělat hodně starostí," upozornil Raúl.

Reklama

Související témata: