Hlavní obsah

Dvě fatální hrubky Alissona a Liverpool může na obhajobu zapomenout. Citizens vyrovnali rekord

Ponížený Liverpool! Obhájce mistrovského titulu v Premier League v neděli doma schytal výprask od Manchesteru City (1:4), který navíc neproměnil pokutový kop, a ještě mu na základě rozhodnutí videorozhodčího nebyl sporně uznán jeden gól. Vítězové mají nyní v čele soutěže náskok pět bodů na druhý Manchester United a zápas k dobru!

Foto: Jon Super, Reuters

Gólman Liverpoolu Alisson s hlavou v dlaních po třetím inkasovaném gólu od Citizens. Nakonec dostal ještě jeden...

Článek

„Obrovské vítězství! Způsob, jakým jsme zareagovali na neproměněnou penaltu a neuznaný gól byl ohromující," chválil pro Sky Sports mužstvo Josep Guardiola, trenér Manchesteru City.

Ten vyhrál čtrnáct zápasů v řadě napříč všemi anglickými soutěžemi (Premier League, FA Cup, Ligový pohár), čímž vyrovnal historický rekord Prestonu (1892) a Arsenalu (1987).

„Jde o důležité vítězství. Mít deset vítězství v řadě z Premier League je něco výjimečného. Máme náskok jedenácti bodů na pátou příčku, která už nezajišťuje Ligu mistrů. Ale je teprve únor, kdy se rozhodně žádný mistr nevyhlašuje. Takže nemá smysl oslavovat," krotil nadšení Guardiola.

„Dokonale jsme do zápasu přenesli to, na čem pracujeme na tréninku. Donutili jsme Liverpool k chybám, zejména v druhé polovině. Když porazíte šampiony na jejich půdě a máte šanci na titul, sebedůvěra každého stoupne až do nebes," rozplýval se Phil Foden z Manchesteru City, který se stal nejmladším fotbalistou pyšnícím se gólem a asistencí v jediném utkání v dresu soupeře na Anfield Road.

Dříve nedobytná tvrz je v troskách. Liverpool doma prohrál tři utkání v řadě. „Nemyslím si, že výsledek odráží výkon, který jsme předvedli. Ale dělali jsme příliš mnoho chyb, za něž nás soupeř trestal. Troufám si tvrdit, že jsme odvedli náš standardní výkon, ale dělali jsme kiksy ve špatných okamžicích," posteskl si Jordan Henderson, kapitán Liverpoolu.

Klopp kiksy gólmana nechápal

Aniž by jmenoval viníka, zcela jasně narážel na chyby brankáře Alissona, který za vyrovnaného stavu 1:1 předvedl nepochopitelnou minelu v rozehrávce, po níž šli hosté do vedení. Ovšem nejhorší černá můra opory Liverpoolu ještě nebyla naplněna, protože o pár minut později Alisson kiks trumfnul ještě větším a nepochopitelnějším, po němž hosté skórovali potřetí!

„Když jsme vyrovnali, mohli jsme myslet na zvrat zápasu. Jenže Alisson udělal dvě obrovské chyby a bylo rozhodnuto. Nebyl pod skutečným tlakem. Mohl míč kopnout na tribunu, ale prostě ho ztratil," nebral viníka v ochranu Jürgen Klopp, trenér Liverpoolu.

Jeho tým má po třiadvaceti kolech Premier League o 27 bodů méně než ve stejném okamžiku minulé sezony, což je největší pokles jakéhokoliv úřadujícího šampiona v této fázi soutěži.

„Po minulém zápase s Brightonem mohla naše sebedůvěra utrpět, ale proti Manchesteru City jsem viděl velmi sebevědomý tým. Líbil se mi fotbal, který jsme hráli. Je velmi těžké vysvětlit, že jsme prohráli o tři branky. Ale stoprocentně bylo hodně momentů, které chci vidět i v našem příštím utkání," tvrdil Klopp.

Každopádně obhájci jsou až čtvrtí s odstupem deseti bodů na vedoucí Manchester City. A sen o obhajobě titulu je v trapu. „Nemá smysl nyní řešit postavení v tabulce. Musíme prostě chtít vyhrát každé utkání, ať jsme první, čtvrtí nebo pátí," přemítal Henderson.

Reklama