Hlavní obsah

Devět superligových klubů je zpět v ECA, mimo zůstaly Real, Juventus a Barcelona

Devět z dvanácti týmů, které se neúspěšně pokusily založit uzavřenou superligu, bylo přijato zpět do asociace evropských fotbalových klubů (ECA). Mimo zůstala pouze trojice Juventus, Barcelona a Real Madrid, která stále doufá v oživení projektu.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Hráči Manchesteru United Paul Pogba (vlevo) a Fred

Článek

O založení elitní soutěže dvanáctka velkoklubů informovala v dubnu. Avšak po ostré kritice, hrozbě sankcí ze strany FIFA i UEFA a protestech fanoušků projekt rychle ztroskotal.

AC Milán, Arsenal, Chelsea, Atlético Madrid, Inter Milán, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham se vzápětí další účasti na vytvoření superligy zřekly a nyní byly všechny přijaty zpět do ECA.

"Rozhodli jsme o tom, že jim vrátíme členství pro roky 2019 až 2023. Vzali jsme v úvahu, že uznali, že superliga nebyla v nejlepším zájmu fotbalu a také to, že se projektu veřejně zcela zřekli," uvedla ECA v prohlášení.

Mimo asociaci nadále zůstávají Barcelona, Real Madrid a Juventus, jehož šéf Andrea Agnelli do dubna čtyři roky vedl i ECA. Tyto kluby na konci července ve společném prohlášení uvedly, že i nadále mají v úmyslu superligu založit.

Reklama

Související témata: