Hlavní obsah

Argentina - Bolívie 3:0Messi je zase nejlepší! Hattrickem překonal Pelého rekord

Argentinský fotbalista Lionel Messi se stal nejlepším jihoamerickým reprezentačním střelcem. Při výhře 3:0 nad Bolívií v kvalifikaci mistrovství světa se postaral o všechny branky domácích a překonal rekord Pelého.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Messi v obležení svých spoluhráčů z reprezentace

Článek

Messi má díky sedmému hattricku v národním týmu na kontě 79 branek a dosavadní maximum brazilské legendy překonal o dva góly. Navíc se mu to podařilo před zhruba 20 tisíci fanoušky, kteří na zápas národního týmu mohli poprvé od vypuknutí pandemie koronaviru.

"Byl jsem nervózní a chtěl jsem si to užít. Hodně dlouho jsem na to čekal, toužil jsem po tom, a dokonce se mi o tom i zdálo. Je to opravdu výjimečné, jak se to všechno nakonec sešlo," řekl čtyřiatřicetiletý Messi, který se prosadil ve 14., 64. a 88. minutě.

Šestinásobný vítěz Zlatého míče také se spoluhráči fanouškům v Buenos Aires představil pohár za vítězství na mistrovství Jižní Ameriky, kde Argentinci v červenci ukončili 28 let dlouhé čekání na trofej. "Lépe to oslavit nešlo," řekl Messi.

Foto: Juan Roncoroni, ČTK/AP

Argentinský fotbalista Lionel Messi se stal nejlepším jihoamerickým reprezentačním střelcem.

"Je tady máma, sourozenci. Hodně si toho vytrpěli, ale teď oslavují. Mám obrovskou radost," přidal Messi, kterému s Argentinou se ziskem 18 bodů patří v kvalifikační tabulce druhé místo. S náskokem šesti bodů vede Brazílie, která si poradila 2:0 s Peru.

Na výhře se gólem a asistencí podílel Messiho spoluhráč z Paris St. Germain Neymar, který se však i přesto nevyhnul kritice za to, že se pouští do zbytečných strkanic. "To přece není normální. Nevím, co bych měl v reprezentaci udělat líp, aby mě fanoušci respektovali," postěžoval si po utkání v Recife.

Na třetí místo se posunula Uruguay díky vítězství 1:0 nad Ekvádorem, který drží čtvrtou příčku, jenž jako poslední zaručuje přímý postup na mistrovství světa. Páté místo znamenající baráž patří Kolumbii, která po třech remízách za sebou zabrala a porazila 3:1 Chile.

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:
Paraguay - Venezuela 2:1 (1:0)
Branky: 7. Marínez, 46. Gamarra - 90. Chancellor.
Uruguay - Ekvádor 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Pereiro.
Kolumbie - Chile 3:1 (2:0)
Branky: 19. z pen., 20. Borja, 74. Díaz - 56. Meneses.
Argentina - Bolívie 3:0 (1:0)
Branky: 14., 64. a 88. Messi.
Brazílie - Peru 2:0 (2:0)
Branky: 15. Ribeiro, 40. Neymar.

Reklama