Hlavní obsah

Čtyři, tři, a teď od Sparty pět. Štve mě, kolik dostáváme doma gólů, tvrdí trenér Zlína Jelínek

Zlín

Už čtvrtou ligovou porážku na svém stadionu v této sezoně těžce skousával. Trenéra zlínských fotbalistů Jana Jelínka štvalo, že jeho tým favorizované Spartě cestu ke třem bodům notně ulehčil. Ševci padli vysoko 2:5.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Jan Jelínek.

Článek

Od Olomouce jste doma dostali čtyři branky, v utkání s Bohemians jste poté inkasovali třikrát a teď se Spartou dokonce pětkrát...

Samozřejmě že mě hrozně štve, kolik gólů na našem hřišti dostáváme. Stejně tak mě trápí, že často inkasujeme ze standardek. Sparťané je zahrávali skvěle, oproti nám při nich prokázali vysokou kvalitu. Nechápu třeba, jak se Čelůstka mohl při první brance octnout za našimi hráči. Někdy mně přijde, že čím víc se rohům a přímým kopům v přípravě věnujeme, tím je to při utkáních horší.

S prvním poločasem jste byl asi spokojenější, že?

Rozhodně. To jsme byli ještě konkurenceschopní. Velká škoda, že jsme si po vyrovnání na 1:1 nechali vzápětí vstřelit druhý gól. A když sparťané přidali po pauze třetí branku, takticky i herně jsme se sesypali. Nestíhali jsme už zachycovat rychlé kontry Pražanů. Pešek prokázal při přesném lobu značnou kvalitu, avšak ostatní góly padly jednoznačně po našich chybách.

Takže hlavně v defenzívě jste čekal od svých hráčů mnohem víc?

Ano. Budu teď na ně hodně zlý. Zodpovědnost a postavení vzadu musí být příště úplně jiné.

Jak moc se na tom podílí absence několika defenzivních fotbalistů? Procházka je v trestu, zdravotní problémy trápí Koláře, Filla, Matejova či Hlinku...

Je pravda, že třeba Tonda Fantiš musel zaskočit na nezvyklém místě pravého beka. Na to se ale nevymlouvám. Pereme se s rozsáhlou marodkou, avšak máme i další hráče, kteří by měli být schopni si poradit.

Procházka vám bude chybět i za týden v Plzni. Je naděje, že se do utkání s Viktorkou někdo uzdraví?

Nejblíž je tomu Reiter, který už dohání kondici. Matejov a Kolář se vrátí nejdřív po následné reprezentační přestávce a Hlinku čeká další vyšetření.

A jak to vypadá s vaší gólmanskou jedničkou Dostálem?

Věnuje se mu fyzioterapeutka. Navyšuje zátěž, ale společně s mužstvem ještě netrénuje. Rakovan, který za něj v brance zaskakuje, však zvládl zápas se Spartou navzdory pěti inkasovaným gólům velmi dobře. Dalším gólům výbornými zákroky zabránil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín