Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic si podmanili drážďanskou halu

DRÁŽĎANY

Jen čtyřicet kilometrů za hranicemi, ale jakoby v jiném sportovním světě se ocitli tepličtí fotbalisté při nedělním halovém turnaji v Drážďanech. Svými výkony, které je dovedly k vítězství v soutěži, ale i vystupováním, si dokonale podmanili publikum v tamní obrovské veletržní hale při Dynamo Cupu. Nebyla to lecjaká akce, nýbrž prestižní klání, vysílané přímým přenosem televizní stanicí DSF.

Foto: FK Teplice

Fotbalisté Teplic v Drážďanech zářili (ilustrační foto).

Článek

"Teplice, Teplice", skandovalo šest tisíc drážďanských fanoušků při zápasech Severočechů s Austrií Vídeň v základní skupině i s Chemnitzem v semifinále. A pekelná a skvělá atmosféra pak vrcholila při finálovém duelu mezi Teplicemi a domácím celkem druhé bundesligy.

"Už dlouho jsem se fotbalem takhle nebavil. V Česku na lize vůbec ne a naposledy snad někdy před lety při svém trenérském působení v zahraničí," nechal se slyšet spokojený sportovní ředitel teplického klubu Jiří Nevrlý. Český zástupce získal za prvenství prémii tři tisíce eur.

Góly vyplynuly z nadšení

Nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen teplický útočník Edin Džeko, který na podzim zářil v dresu Ústí nad Labem ve druhé lize. "Na halu jsme se připravovali při malém fotbale už během soustředění v Altenbergu. A že se mi dařilo, to není jen moje zásluha. Všechny nás vyhecovala parádní divácká kulisa a góly vyplynuly z nadšení," svěřil se 19letý mladík, který pochází z Bosny a Hercegoviny.

"Je to úžasné. Nikdy jsem něco takového nezažil. Fanoušci nás opravdu hnali dopředu," přitakal Jan Štohanzl, nová posila z Jihlavy. Teplickým hrdinou byl brankář Tomáš Poštulka, který i v hale prokázal vynikající schopnosti likvidovat penalty. I díky tomu Severočeši zvládli semifinálové i finálové bitvy.

"Pokutový kop je stejný venku i v hale. Brankář buď vystihne stranu, nebo ne, a potřebuje i štěstí. Pro gólmany jsou zápasy v hale často lepší, než hrát zimní turnaj někde na sněhu, či nekvalitní umělé trávě, a mrznout. Člověk je pořád ve střehu a kvůli malému hřišti si připadá skoro jako při hokeji," líčil brankář, který se k halovému fotbalu vrátil po několikaleté přestávce.

Sionko a Vachoušek nepřijeli

"Se Spartou jsme jezdívali do Německa i třikrát za zimu, ale pak se od toho upustilo. Turnaje přitom byly dobře dotované a pořád si udržují svou atmosféru. Tady v Drážďanech je to perfektní. Lidi fotbalem žijí víc, než v Teplicích. To v Česku nezažijeme, ani kdybychom hráli v posledním kole doma o titul s Libercem," uvažoval Poštulka.

Trochu ho jen mrzelo, že se v Drážďanech nesetkal s českými reprezentanty Sionkem a Vachouškem z Austrie Vídeň. Ani jeden z nich s rakouskou výpravou nepřicestoval. "Asi jsou po zranění a nechtěli riskovat, což chápu," řekl na jejich adresu teplický gólman.

Reklama

Související témata: