Hlavní obsah

Poborský věří v postup Českých Budějovic a nemůže se dočkat MS

PRAHA

Poslední výsledky Českých Budějovic ve druhé lize završené dvěma prohrami za sebou Karla Poborského zarmoutily, přesto rekordman v počtu startů za českou fotbalovou reprezentaci pevně věří, že Jihočeši na konci sezóny budou slavit postup mezi elitu. To už bude ale hvězdný záložník držet svým spoluhráčům palce jen na dálku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Poborský kvůli reprezentaci zmešká poslední tři druholigová utkání Českých Budějovic.

Článek

V posledních třech zápasech Poborský Dynamu nepomůže, protože se bude s národním týmem chystat na mistrovství světa v Německu.´

Představa startu na MS je pro čtyřiatřicetiletého záložníka obrovskou výzvou. "Na šampionát se už teď těším opravdu moc, je to pro mě nový a velký cíl," uvedl Poborský v rozhovoru pro ČTK a Právo po čtvrteční druholigové dohrávce na hřišti Kladna, kde Dynamo podlehlo 0:2.

"Už před jarní částí sezóny bylo jasné, že tady poslední tři zápasy hrát nebudu. Nedá se nic dělat, jestli kluci chtějí postoupit do ligy, musí to prostě zmáknout i beze mě," dodal vicemistr Evropy z roku 1996 a držitel bronzu z předloňského Eura. Šest týdnů před vrcholem sezóny se prý na hřišti cítí výborně, náladu mu kazí jen špatná forma týmu. "Jinak jsem v pohodě. Jsem zdravý a také po fyzické stránce to je bez problému. To je hlavní," uvedl Poborský.

Velké zklamání

Po prohře s vedoucím týmem tabulky na něm bylo znát velké zklamání. Jihočeši po skvělém závěru podzimní sezóny nyní tápou a během jednoho týdne utrpěli dvě porážky, které jim komplikují vysněný návrat mezi elitu. České Budějovice nejprve v pondělí prohrály 0:3 na půdě olomoucké rezervy, ve čtvrtek neuspěly ani v důležitém utkání s Kladnem.

"Celé jaro se to v podstatě pořád opakuje, nedáváme prostě góly ani z vyložených šancí. Za poslední čtyři zápasy jsme dali jediný gól ze hry, to je strašně málo," připomněl Poborský bídnou střeleckou produktivitu týmu.

I v zápase na Kladně byl hlavním tahounem mužstva. Už po čtvrthodině připravil jasnou šanci pro Vozábala, který však neuspěl. Poborský i dál znamenal pro kladenské zadáky největší nebezpečí. Přesto Jihočeši vyšli naprázdno.

Do klína nic samo nespadne

"Třeba na podzim jsme z prvních dvou šancí hned dali gól a uklidnili se. To nám teď hodně chybí, míč do brány prostě nejsme schopni dotlačit. Nikdo nás sice nepřehrává, ale nás navíc ještě pokaždé srazí nějaká individuální chyba," litoval účastník tří evropských šampionátů, který v reprezentaci odehrál 112 utkání.

Dynamo z posledních čtyř zápasů hned třikrát prohrálo a tím se zadrhla zdánlivě pohodová cesta za postupem. Přesto prý zatím není důvod k panice. České Budějovice jsou nyní čtvrté, na druhé místo zaručující postup do první ligy ztrácejí dva body. Do konce soutěže jim zbývá odehrát sedm zápasů. "Pořád se hraje o spoustu bodů, takže nic není ztraceno. Ale na druhou stranu nesmíme spoléhat na to, že soupeři před námi budou jen prohrávat a nám to spadne do klína," uvedl Poborský.

Reklama

Související témata: