Hlavní obsah

Místopředseda svazu Kubíček byl zbaven výkonu funkcí

PRAHA

Disciplinární komise ČMFS dnes vyslovila místopředsedovi svazu a členovi výkonného výboru svazu Jiřímu Kubíčkovi zákaz výkonu ve všech svazových funkcí s platností od pátku. Kubíček doplatil na své výroky v médiích, v nichž vedení svazu několikrát obvinil ze špatného hospodaření, ale nikdy nepředložil konkrétní důkazy a opakovaně se pak nedostavil ani na jednání disciplinární komise.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alexander Károlyi.

Článek

Ta se bude Kubíčkovým případem znovu zabývat osmého června. ČTK to řekl předseda komise Alexander Károlyi.

Komise zahájila na základě podnětu výkonného výboru řízení s Kubíčkem už druhého března. Ředitel olomoucké Sigmy, který na svazu zároveň pracoval i v legislativní radě a komisi pro přestupy hráčů, totiž opakovaně tvrdil, že v hospodaření svazu není dostatečným způsobem vyjasněno několik desítek milionů korun v souvislosti s výdělkem na mistrovství Evropy v Portugalsku. Vedení svazu definitivně vyúčtování všech nákladů, které souvisely s účastí českého týmu na Euru, provedlo loni v srpnu.

Kubíček byl dnešním verdiktem disciplinárky zaskočený. "To bude asi nějaký omyl. Vůbec nevím, kvůli čemu bych měl být trestán a ani disciplinární komise mi nikdy nesdělila, čeho jsem se měl dopustit. Disciplinárka se zkrátka velmi mýlí," uvedl pro ČTK Kubíček s tím, že v nejbližších dnech zváží, jakým způsobem se bude bránit a jaké další kroky podnikne.

Disciplinární komise zároveň rozhodla o zastavení výkonu funkce rozhodčímu Romanu Kumstátovi na jeden rok nepodmíněně. Kumstát, který se v nejvyšší soutěži objevoval jako asistent hlavního rozhodčího, porušil svazové předpisy tím, že se nedostavil k utkání dorostenecké ligy mezi Slováckem a Spartou. Zápas se sice kvůli nezpůsobilému terénu neodehrál, přesto Kumstát podepsal zápis o utkání a ještě si nechal vyúčtovat cestovní náklady.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň