Hlavní obsah

Gólman Čech podstoupil operaci obou ramen

LONDÝN

Brankář Petr Čech se krátce po vyřazení české fotbalové reprezentace z mistrovství světa podrobil operaci obou ramen, s kterými měl trvale problémy. Artroskopický zákrok podstoupil gólman Chelsea v pondělí dopoledne na londýnské klinice. ČTK o tom informoval David Trávníček ze společnosti Sport Invest, která Čecha zastupuje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech na reklamní akci v Praze

Článek

Manažer v krátkém prohlášení uvedl, že operace dopadla podle plánu. "Zákrok byl úspěšný a trval více než dvě hodiny. Petr se již cítí dobře," uvedl Trávníček, který nejlepšího gólmana světa zastupuje v marketingové oblasti. Místo dovolené nyní Čecha na rozdíl od řady jeho spoluhráčů čeká náročná rekonvalescence. "V příštích týdnech čeká Petra odpočinek a intenzivní rehabilitace," doplnil Trávníček.

Čech odchytal na světovém šampionátu v Německu všech 270 minut v české brance a zvláště v duelech s Ghanou a Itálií předvedl řadu skvělých zákroků, ani on však vyřazení národního týmu nezabránil. Po návratu domů byl trenéry, většinou expertů i médií označen vedle Pavla Nedvěda a Tomáše Rosického za jednoho z mála hráčů, kteří na turnaji nezklamali.

Čtyřiadvacetiletý fotbalista má na svém kontě 44 startů v reprezentaci, v Chelsea dosud odchytal 69 utkání.

Reklama