Hlavní obsah

Zůstaň! Šilhavý přemlouval Thea, ale neúspěšně. Tušil, že opora skončí

Praha

Zpráva, kterou rozhodně nechtěl slyšet. Trenér fotbalové reprezentace už má v hlavě nominaci na domácí červnové zápasy s Bulharskem a Černou Horou, které budou pro vývoj kvalifikace EURO 2020 klíčové. Teď už Jaroslav Šilhavý ví, že ve svých plánech musí škrtnout jedno důležité jméno. Obránce či záložník Theodor Gebre Selassie ještě před koncem sezony v národním týmu skončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Šilhavý na lavičce národního týmu. Trenér ztrácí zkušeného obránce.

Článek

Reprezentační dres svlékl jeden z vůbec nejzkušenějších fotbalistů současného kádru. Theodor Gebre Selassie odehrál 54 mezistátních zápasů, více z aktuální soupisky stihl jen Vladimír Darida (55).

Kouč pochopitelně rozhodnutí zkušeného internacionála lituje.

Theo Gebre Selassie a jeho patička.

„Věděl jsem, že o ukončení reprezentační kariéry nějakou dobu přemýšlel. Několikrát jsem s ním mluvil, aby ještě pokračoval," říká Jaroslav Šilhavý pro oficiální web fotbalové asociace.

Thea však nepřemluvil. „Na druhou stranu chápu, že se po posledních zdravotních problémech rozhodl získat v sezoně víc času na odpočinek. Každopádně bych mu chtěl moc poděkovat za to, co pro českou reprezentaci udělal," smiřuje se trenér se ztrátou dalšího hráče.

Také další zkušení jsou mimo

Kvůli zranění o nejbližší dvojzápas přijde právě Darida a mimo hru je na několik měsíců také kapitán Bořek Dočkal. Nejzkušenějším borcem tak nejspíš bude stoper Marek Suchý s 40 starty.

Nejvíce startů z aktuální soupisky
55Vladimír Darida
54Theodor Gebre Selassie
40Marek Suchý
39Bořek Dočkal
38Ladislav Krejčí
37Pavel Kadeřábek

K mazákům už pomalu patří také 27letý Pavel Kadeřábek (37 startů). Právě bek Hoffenheimu konkuroval na pravé straně obrany Gebre Selassiemu, což byl trochu hořký paradox. Na jiných postech žádná tlačenice není, přitom dva legionáři stabilně hrající bundesligu se přetahovali o jeden flek.

Teď bude Kadeřábek soupeřit především se slávistou Vladimírem Coufalem, který odehrál poslední přátelský duel s Brazílií.

Reklama

Související témata: