Hlavní obsah

Dvacetiletý Mbappé vstřelil už 100 gólů. Tohle Messi s Ronaldem nedokázali

Andorra la Vella/Praha

Je nezastavitelný! Kvalifikační duel o Euro 2020 mezi Francií a Andorrou měl jednoznačný průběh. Reprezentační výběr galského kohouta zdecimoval v úterý domácí tým na jeho stadionu v hlavním městě Andorra la Vella 4:0. Skóre zápasu otevřel dvacetiletý Kylian Mbappé, který vstřelil už svůj 100. gól v kariéře. Messi a Ronaldo na tuto metu dosáhli až ve dvaadvaceti letech.

Foto: Albert Gea, Reuters

Francouzský reprezentant Kylian Mbappé oslavuje svůj 100. gól během kvalifikačního utkání o Euro 2020 proti Andoře.

Článek

Že je neobyčejný fotbalový talent, o tom všechny fanoušky Mbappé snad už dávno přesvědčil. Během kvalifikačního zápasu francouzský reprezentant ke všemu dosáhl na úctyhodnou metu. 100 branek v profesionálním fotbalu není málo. Ale dostat se na takové číslo ve dvaceti letech? To je majstrštyk.

Jeho trefa do sítě Andorry navíc měla parádní parametry. Mbappé se na zteč po levé straně vydal v 11. minutě zápasu. Od prvních metrů sprinterského souboje se stoperem Maxem Lloverou bylo jasné, kdo je rychlostně vybaven lépe. Mistr světa z roku 2018 pak tváří v tvář brankáři elegantním lobem rozvlnil síť.

Pro Mbappého to byla 13. branka v reprezentačním dresu. Sedmadvacetkrát se trefil za Monako. Zbylých 60 gólů pak francouzský mladík nasázel v dresu PSG. Čeká ho ještě dlouhá cesta k tomu, dosáhnout statusu fotbalových legend Messiho a Ronalda. Našlápnuto má však solidně.

Reklama

Související témata: