Hlavní obsah

Nejhorší výkon pod mým vedením? Spíš hloupá porážka, kaboní se Šilhavý

Pavel Dosadil (Priština)Sport.cz

Začali kvalifikaci debaklem 0:5 v Anglii, jenže porážka v Albionu byla očekávaná. Ztráta dobře rozehraného duelu v Prištině je mnohem citlivějším příběhem. Fotbalová reprezentace naservírovala Kosovu výhru 2:1 jako na zlatém podnose a pustila největšího rivala v kvalifikaci mistrovství Evropy do čela tabulky skupiny A. „Sami jsme svými chybami a nepozorností umožnili soupeři výhru, která nám zkomplikovala cestu za vytouženým postupem,“ lituje trenér Jaroslav Šilhavý, jehož tým chvátá na letiště a přesouvá se k úternímu duelu do Černé Hory.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Jaroslav Šilhavý nemohl být s výkonem svého týmu spokojený

Článek
Fotogalerie

Nechali jste se Kosovem zaskočit. Předvedlo mužstvo nejhorší výkon pod vaším vedením?

Dvě domácí červnové výhry jsou v porovnání s dnešní porážkou samozřejmě lepší. V Anglii jsme prohráli dokonce 0:5, tam bylo utkání kultivovanější. Tady byl agresivní soupeř a velké nadšení, hrálo se nahoru, dolů. Pro mě jde o hloupou porážku, což zápas podle mého plně vystihuje.

Jak jste viděl obdržené góly?

První branka padla z naší rozehrávky. Pokazili jsme ji a soupeři nabídli rychlý protiútok a dohrání jako na podnosu. Druhý gól se seběhl velmi rychle, když čtyři hráči zaspali standardku a inkasovali jsme.

A co Schickovo nešťastně řešení brejku čtyři na dva?

Měl asi několik možností. Někdy se stane, že hráč pak v takové situaci vybere špatnou. Kdyby se třeba snažil brankáře obstřelit, třeba by dal gól. Ale je to kdyby...

Nepřišel obrat v utkání až příliš rychle?

Góly jsme domácím nabídli chybami, které se ve fotbale dělají. Jenže my jsme za ně byli potrestaní.

A co předvedený styl? Schick připouští, že jste až moc nakopávali a slevili tak z kombinace...

Musím s Patriikem souhlasit. Naše hra byla moc kostrbatá. Po levé straně jsme se přes Bořila dostali do několika útoků. Když jsme ve druhé půli prohrávali, tak jsme chtěli i dlouhé balony. Proto jsme na hřiště poslali druhého útočníka. Nevedlo to však k úspěchu.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Vedat Muriqi vyrovnal po třech minutách

Atmosféra v Prištině byla podle očekávání pekelná. Sehrála ve výsledku roli?

Atmosféra skvělá. Samozřejmě fandili domácím, ale takovou má většinou každý fotbalista rád. Domácí tým se divákům nakonec odvděčil výhrou. Myslím, že prostředí jsme nepodlehli. Máme dost zkušených hráčů, aby tomu tak nebylo.

Hned v úterý nastoupíte v Černé Hoře. Berete další zápas jako zkoušku charakteru?

Musíme tam vyhrát, abychom se až do konce drželi v popředí. Porážkou jsme si situaci samozřejmě ztížili. Dnes mají kluci hlavy dole, ale hraje se už za tři dny. Dáme se zase dohromady, o to se nebojím.

Je vám asi jasné, proč Kosovo již patnáct zápasů v řadě neprohrálo...

Samozřejmě. Kosovo teď tvoří fotbalovou historii. Většinou mají hráče z kvalitních zahraničních lig. Jsou skvělí, mají výborné dovednosti, rychlost. Co třeba proti nám předváděl Muriqi...! Nedá se vůbec srovnávat, že by měl malý stát mít špatné mužstvo.

Reklama

Související témata: